HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > UTAZÁS

Jó lenne jót enni a Balatonon is, ami túlmutat a hekken, a lángoson, a mikrós sült burgonyán, és a tegnapi bécsi szeleten, meg Cordon Bleu-n. A Gault&Millau, a Michelin mind ajánl éttermeket, na meg a Dining Guide is évek óta listázza a legjobbakat. Elkeseredésünkre a Balaton mellett még viszonylag kevés olyan hely van, amire a gasztronácik is megértően kacsintanak, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet mocsok jó kockás terítősöket találni a tó körül.
Még csak most kezdődik a nyár, a szabadságok, utazások ideje, s máris rengeteg program csábít országszerte. Könnyed kikapcsolódásra, izgalmas szórakozásra, vagy csak egy kis hűsölésre vágyunk? Íme egy kis ízelítő, mi mindenből választhatunk!
Az első napon megelevenednek a pünkösdi népszokások, a rendezvény második napján pedig várjátékok és jelmezes bemutatók szórakoztatják a közönséget. Finom falatok garantálva!
A Villányi borvidék rangját évszázadok óta elsősorban a vörösborok adják, annak ellenére, hogy a borok tekintetében szinte tökéletes és teljes skálát tud ajánlani a borpiacnak.
Egy igazán különleges ingyenes rendezvény, ahol megismerheted hazánk és a világ sajtcsodáit, mindezt megfűszerezve, olyan kézműves gasztronómiai termékekkel, amelyek jól esnek a sajt mellé.
A főváros patinás helyszínén a Budavári Palotában második alkalommal várja ünnepelni a hazai és külföldi közönséget az ország legrangosabb húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvénye a Budavári Húsvéti Sokadalom.
A fesztivál során a városközpontban lévő Zichy Ligetben állíthatnak ki a termelők, vetélkedhetnek a böllércsapatok, kóstolhatnak, vásárolhatnak a látogatók.
Fővárosunkat ráadásul nem Párizs előzi meg a listán…
A levesbárok a múlt év gasztroszenzációi a fővárosban és vidéken. A pohárban elvihető olcsó, forró, friss ragulevesek, krémlevesek, gyümölcslevesek megkönnyítik a turisták, fogyókúrázók és főként a levesbár környékén dolgozók életét.
Megható történet zajlott az elmúlt napokban a Facebookon a szemünk előtt: egy utazási irodai kolléga gyűjtést szervezett, hogy az idős házaspár közösen utazhasson a tengerhez. A férj eredetileg csak feleségét tudta befizetni az útra születésnapi meglepetésként, akinek minden vágya az volt, hogy még egyszer láthassa a tengert. A pénz összegyűlt, a pár közösen utazhat, a szakmának emberségből ötös!
(MTI) - Országszerte több mint ötven étterem, borbár és szaküzlet várja a Furmint Február rendezvénysorozat keretében a furmintról szóló borkóstolókkal, különleges menüsorokkal, esetenként kedvezményekkel az érdeklődőket egész februárban.
A MÁV-START Zrt. idén is csatlakozik a Torkos Csütörtök akcióhoz. A vasúttársaság az étkezőkocsikban 50 százalékos kedvezménnyel várja mindazokat, akik ezen a napon nemcsak az utazásukhoz, hanem gasztronómiai kirándulásukhoz is a vasutat választják.
Eddig csak egy különleges vidéki téltemető szertartás volt, az idén ellenben már a kulturális világörökség része is a február 7-12. közötti mohácsi busójárás.
Az Euromonitor International nemzetközi piackutató cég a nemzetközi turistaérkezések alapján idén is összeállította a világ legkedveltebb városi úti céljainak 100-as listáját.
A programturizmus.hu a közelmúltban közzétette, milyen eseményeket kerestek a legtöbben a portálon 2012-ben.