HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Útravaló > Tokajnál telt házas bulira készülnek

t: 4266

Tokajnál telt házas bulira készülnek

Összehaverkodtunk, és egyszer addig söröztünk, amíg elhatároztuk, megcsináljuk a saját fesztiválunkat. Így kezdődött 11 éve – emlékezett Bukovinszky Béla, a Hegyalja Fesztivál egyik szervezője, akitől azt is megtudtuk, miért éppen a tokaj-rakamazi Tisza kemping lett a rendezvény állandó helyszíne.

Halál a szúnyogokra!

Nemrég 30 ezer köbméter víz fedte a Hegyalja Fesztivál területét, de már a szivattyúzáson is túl vannak, és végre tudnak füvet nyírni. Ez a szúnyogirtás miatt fontos, hogy a vérszívók ne tudjanak elbújni a fűszálak között. Az árvíz miatt idén intenzívebben, kétszer levegőből és kétszer teherautókról irtják a szúnyogokat.

– Tizenkét éve a mi kis csapatunkból négyen részt vettünk egy rendezvény megszervezésében, amelynek helyszíne Tokaj volt. Már az első terepszemlén biztos voltam benne, hogy jobb helyet keresve se találnánk.

Való igaz, a Hegyalja Fesztivál programjában kezdettől fogva szerepelnek a bortúrák, a vízi túrák és a biciklis kirándulások, és annak is hamar híre ment, hogy a nyári kultúrkempingek közül itt lehet kapni a legjobb borokat és pálinkákat. Mindig fellépnek a hazai buligaranciák, és a szervezők mindig figyeltek arra, hogy külföldi sztárok is álljanak a nagyszínpadon.Ahogy a rendezvény egyre inkább kinőtte magát, a külföldi nagy fellépők is egyre többen érkeztek Tokajba. No meg a bulizni vágyók. Tíz éve 9800-an jöttek el az első Hegyaljára, tavaly viszont már 71 ezren voltak. A tokaji önkormányzattal egyetértésben a szervezők 80 ezerben állapították meg azt a nézőszámot, amelynél már ki kell tenni a „Megtelt!" táblát. Könnyen lehet, hogy ez idén bekövetkezik, mert a Motörhead lesz a kiemelt külföldi sztárzenekar, és ez a legendás brit banda nálunk is hatalmas rajongótábort tud mozgósítani.

Tíz színpad

A Hegyalja Fesztiválra július 14-én, szerda délután négytől lehet belépni, és 19-én délig kell távozni. Július 11-ig a bérlet 16 800, a napijegy pedig hatezer forintba kerül. A helyszínen megváltva ugyanez 22 ezer, illetve 7500 forint. A 10 színpadon összesen 200 produkció szórakoztatja a közönséget.

Blikk.hu

2010.07.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok