HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Európa > Bizarr! Luxus Hitler-túra indul Németországban

t: 4663

Bizarr! Luxus Hitler-túra indul Németországban

Hallottunk már extrém túrákról és luxusutakról, de ilyenről még soha. Nigel Jones és Roger Moorhouse brit történészek fejükbe vették, hogy a Harmadik Birodalom felemelkedése és bukása címmel németországi luxus Hitler-túrát szerveznek – és láss csodát, az utazás hihetetlen népszerű.

Helyszínek
A 600 ezer forintnak megfelelő összegért jó pár helyszínt végigjárhatnak az érdeklődök – megnézhetik többek között a Sasfészket, az 1923-as sörpuccs helyszínét, Hitler szülővárosát, azt a tóparti villát, ahol Hitler fejéből kipattantak a holokauszt tervei, végül pedig a berlini Holokauszt Emlékközpontot és a sachsenhauseni koncentrációs tábort. A túra nyolc nap után azon a helyen zárul, ahol Hitler öngyilkos lett.


Sasfészek

Természetesen az érdeklődés és lelkesedés mellett a két brit történész számtalan támadást is kapott. Nigel Jones és Roger Moorhouse többször is kihangsúlyozta, hogy az utazást a náci kor iránt érdeklődőknek ajánlják. A jelentkezőket szigorúan ellenőrzik és a neonáci aktivistákat igyekeznek kiszűrni.

Luxuskörülmények
Ez a nyolc napos utazás nem kevés pénzbe kerül – az érdeklődőknek összesen 2400 Eurót kell fizetniük érte. Cserébe modern luxusbusz viszi őket egyik helyszínről a másikra, valamint négycsillagos hotelben szállhatnak meg Münchenben, Berlinben és Nürnbergben. A luxusút nem csak városnézésről szól, lehetőség lesz kikapcsolódni, szórakozni és vásárolgatni is.ÉrdekességNem a luxusutazás az első ilyen jellegű túra Németországban – az 57 éves amerikai Eric Loerke már évek óta vezet angol nyelvű városnéző programot Münchenben. Az érdeklődök a város azon pontjait járják végig, amelyek Hitler életében is jelentősek és fontosak voltak. Az érdeklődés leírhatatlan, sokszor egész családok érkeznek Münchenbe, hogy részt vegyenek a rendhagyó vezetésen.

Pink.hu

2011.02.20

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok