HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Európa > Kefalonia, az ismeretlen sziget - Görögország

t: 7408

Kefalonia, az ismeretlen sziget - Görögország

Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Ritka feketefenyő erdőkkel boritott vonulata sok védett növénynek és állatfajnak ad otthont. Itt készül a hires Robola bor is. A sziget különlegessége a zsályaméz, helyi specialitás a fekete mazsola.

Kefalonia egyedülállóan szép homokos strandjaival lett méltán kedvelt az idelátogatók körében, amelyek eldugott öblökben rejtőznek, vagy hosszan elnyúlnak. A hires strandokat római, velencei és bizánci romok tagolják. A szinte érintetlen természet meglepő, megmagyarázhatatlan jelenségeket is mutat: ilyen a fővárosnál eltűnő hatalmas mennyiségű tengerviz, mely a sziget északi részén kerül újra a felszinre, vagy az augusztusban, Szűz Mária napján előkerülő szent kigyók, amelyek Markopoulo faluban bukkannak fel. Kefalonia egyedülálló természeti szépségekben is bővelkedik, ilyen a Drogaráti-cseppkőbarlang. 150 millió éve képez függő és álló oszlopokat, melyeknek szine a viz által kioldott ásványi anyagoktól függ. A barlang kitűnő akusztikája miatt komolyzenei koncerteknek ad otthont. Többször fellépett itt az ünnepelt görög diva, Maria Callas is. Nagyszerű kirándulást tehetünk a sziget másik különleges természeti szépségéhez, a Melissani-tóhoz. A barlangtavon csónakázva szinte érezhetjük az ókori mitológia levegőjét. A kristálytiszta viztükör sejtelmes páraoszlopot lehel a 22 méter magas beszakadt boltozat fölé. A közelben Pán isten agyagfiguráját és Melissanthe nimfa szobrát fedezték fel a régészek.
Kefalonián megnézhetjük a legszebb görög olajfát is.

A sziget fővárosának, Argostolinak karibi hangulata magával ragadja azt, aki végigsétál a pálmafákkal övezett parti sétányon, és ha leszáll az este, szép üzletei vásárlásra, kitűnő cukrászdái egy finom fagylalt elfogyasztására csábitanak.
A sziget infrastruktúrája jól kiépült a turisták számára. Hangulatos tavernái egyaránt kinálnak görög ételspecialitásokat, helyi különlegességeket és a tenger gyümölcseit. A szórakozóhelyekről kiszűrődő zene és a barátságos fogadtatás kellemes kikapcsolódást igér az ide utazóknak.
Utisúgó
Fotók - motoros beszámoló
Fotók - Programok


Bartha Kata

2010.07.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Kefalonia térkép
Kefalonia térkép
Kefalonia
Kefalonia
Alexandra apartman
Alexandra apartman
Marina apartman
Marina apartman
Drogarati Cseppkő-barlang
Drogarati Cseppkő-barlang
Ithaka látványos partja
Ithaka látványos partja
Kelafonia-öböl
Kelafonia-öböl
Kelafonia-öbölpáros
Kelafonia-öbölpáros
Vathi
Vathi
Melissani földalatti barlang
Melissani földalatti barlang
Komp Ithakába
Komp Ithakába
Ez is Kefalonia
Ez is Kefalonia
Ithaka
Ithaka
Melissan földalatti barlang
Melissan földalatti barlang
BBQ üvegaljú hajó
BBQ üvegaljú hajó
Zakynzhos
Zakynzhos

Legfrissebb magazinok