HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Afrika > 3 lenyűgöző egyiptomi úti cél - galériával!

t: 4546

3 lenyűgöző egyiptomi úti cél - galériával!

A Sínai-félsziget belseje néhány csekély lélekszámú falutól eltekintve csaknem lakatlan, a part menti településeken azonban pezseg az élet. A keleti tengerparton mindenki megtalálja azt, amit egy nyaralóhelytől elvárhat. Drága luxusszállodák, olcsó bambuszkunyhók, bárok, búvár- és szörftanfolyamok, szép strandok és nagyszerű kiszolgálás, hogy csak néhány vendégcsalogató lehetőséget említsünk.

Sharm-el Sheikh
Egyiptom turistaparadicsomai közül a magyarok körében az egyik legnépszerűbb úti cél. A 80-as évektől kezdve a félsziget déli csücskében elhelyezkedő egykori halászfalu gyorsan fejlődött. A korallzátonyok ugyanis a világ minden tájáról vonzották a búvárkodás szerelmeseit. Ma már számtalan búvártanfolyam, luxusszálloda, étterem és szórakozási lehetőség várja az érdeklődőket. A Naama Bay elnevezésű üdülőhelyen pedig kerékpárokat, robogókat és homokjáró autókat lehet bérelni.

Hasznos tudnivalók
Pénznem: egyiptomi font (EGP), 1 EGP = kb. 34 Ft. Behozatala és kivitele tilos, ezért az amerikai dollárt vagy az eurót javasolják, amellyel sok helyen fizetni is lehet.
Higiénia: A csapvíz nem iható az országban. Ne fogyassz utcán vásárolt zöldségeket, gyümölcsöket!
Autóbérlés: A 21 év felettiek bérelhetnek autót, ha legalább egy éve rendelkeznek már jogosítvánnyal. A helyi közlekedési szokások ismerete nélkül azonban igen veszélyes lehet a vezetés, ezért inkább a taxi, illetve a távolsági buszok használata javasolt.

Dahab
Az egykori halászfalut nem véletlenül nevezik ma az ország hippi fellegvárának. Az Assalah nevű településrészen ugyanis tucatjával találni kis nyaralókunyhókat. Ide mindenhonnan érkeznek hátizsákos turisták, akik akár több hónapot eltöltenek a tengerparton - vagy legalábbis addig maradnak, míg tart a pénzük. A szerény berendezésű szobákban éjszakánként kb. 10 egyiptomi fontért lehet megszállni, igaz, ebben az árban sem a reggeli, sem az ágynemű nincs benne. Éppen ezért, aki ezt a szállástípust választja, semmi esetre se feledkezzen meg a hálózsákról! Dahabbal szemben az egyetlen kifogás az lehet, hogy az elmúlt évtizedekben sokat veszített egykori fényéből. A helyi vállalkozók - búvártanfolyam-szervezők, illetve kávézótulajdonosok - azonban összefogtak a város és a turizmus fellendítése érdekében. Ma már másfél kilométerre Assalahtól luxus üdülőhelyek, szállodák és bárok fogadják az utazókat.

Taba
Az Akabai-öböl legészakibb fürdőhelye, amelyet elsősorban csodálatos fekvése - az öblöt négy ország: Izrael, Jordánia, Szaúd-Arábia és Egyiptom határolja - tesz varázslatossá. A település érdekessége, hogy Izrael csak 1989-ben adta vissza Egyiptomnak. Azóta jelentősen fejlődött a környék: az ott élő több mint 30, nomád állattenyésztéssel és kereskedelemmel foglalkozó beduin törzs sátrai közelében szállodákat, bárokat és búvárközpontokat építettek. A drágább hotelszobák ablakaiból pedig lélegzetelállító kilátás nyílik mind a négy országra.

Pink.hu

2009.11.05

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok