Róma – Akad, aki szerint az olaszok csak feltalálni tudták a pastát, főzni már nem, míg mások úgy vélik, egyedül Itáliában ehetünk normális tészát. Igazságot tenni nem tudunk, azt viszont megnéztük, hogy milyen kulináris élményekre számíthatunk Rómában. Öt jótanács azoknak, akik enni akarnak az Örök városban.
1. Rómában nem lehet olcsón étkezni, ne is próbálkozzunk vele. Ha azonban a leggazdaságosabb megoldásra törekszünk, érdemes betérni a több száz Pizza Rustica egyikébe. Itt egy-két euróért adnak egy szelet egyszerű pizzát, amit az utcán ehetünk meg. Nincs ennél hitelesebb: a helyiek is itt ebédelnek.
2. Kérjük a turista menüt! Ez általában előételből, két főételből, desszertből és egy kis kancsó borból áll. Ugyanannyit fizetünk érte, mint egy tál ételért tennénk.
3. A Chianti jó bor. De toszkán. Igyunk inkább valami helyit. A ház bora általában savanykás, a jobb minőségért viszont fizetünk, mint a katonatiszt!
4. Ha erősebbre vágyunk, ott a Limoncello! A kellemes, citromos röviditalt mindenhol árulják. Nagyon olasz.
5. Ne küldjük vissza a tésztát, mondván nem főtt még eleget. Itt al dente, vagyis keményen szeretik!
Blikk.hu