HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Ázsia > Hogyan viselkedjünk Dubaiban?

t: 4487

Hogyan viselkedjünk Dubaiban?

Semmiképpen ne szexeljünk nyilvános helyen, sőt az érzelmeink kimutatásától is tartózkodjunk. Szoknyánk/nadrágunk legyen megfelelő hosszúságú, és ne legyen átlátszó. Aki nem így viselkedik, börtönbe is kerülhet.

A helyi médiában jelent meg a napokban az az útmutató, amelyben leírják, hogyan ajánlatos a turistáknak viselkedniük Dubai-ban. Az előírások sokmindenre kiterjednek a megfelelő ruházta definiálásától kezdve attól a felszólításig, hogy a turisták fogják vissza érzelmi kitöréseiket. Betiltották a nyilvános táncot és a hangos zenét. Őrizetbe vétel jár a nyilvános csókolózásért, ölelésért, sőt azért is, ha egy pár kézenfogva sétál. A szállodákon kívül a miniszoknya és a szűk póló viselése sem ajánlatos. Bikinit csak a luxusszállók elkerített strandjain szabad hordani. Tilos alkoholt fogyasztani a megengedett helyeken kívül, és tilos nyilvánosan heves vagy durva gesztusokat tenni.

Ami most még útmutató, abból előbb-utóbb törvény lesz. Dubai-ban éles ellentét van az ország nyugati stílusú gazdasága – amibe a turizmus is beletartozik - és a konzervatív kultúra értékei között. Az „idegenek” – az ázsiai vendégmunkások, a nyugatról hazatelepültek és a napimádó turisták –aránya a népességben eléri a 20 százalékot. A vita úgy tűnik, most az ő kárukra dől el, hiszen az országot irányító uralkodó tradicionális és konzervatív értékeket vall. Az új rendelettel azt akarják elérni, hogy mindenki tartsa tiszteletben a helyi kultúrát és az értékeket.

Ha törvényerőre emelkednek a szigorítások, ez oda is vezethet, hogy veszélybe kerülhet Dubai gondosan felépített imázsa, ami szerint az ország laza, nyugis oázis. A rendelet hírét ellenérzéssel fogadták az ország szórakozóhelyei és éjszakai klubjai, amelyekben ugyanúgy folyik az ital, és a vendégek ruházata éppen olyan, mint bármelyik trópusi üdülőhelyen. Az első komoly botrány tavaly tört ki, amikor egy brit párt elítéltek, amiért a tengerparton szexeltek. Később felfüggesztették a büntetésüket és kitoloncolták őket az országból.

turizmusonline.hu

2009.03.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok