HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Erdélyország > Újra szól Wass Albert hívó szava

t: 5064

Újra szól Wass Albert hívó szava

2012 februárjának utolsó hétvégéjén 25 órára újra összekapcsolódik sok-sok magyar ember a Kárpát-hazában és azon is túl, hogy értékadó íróink, költőink legszebb üzeneteit felidézve hitet tegyen az összefogás mellett. Ki kell tudnunk lépni a hétköznapok küzdelmeiből, közös ünnepünkön fel kell emelkednünk, hogy madártávlatból, a Teremtő biztató simogatását érezve tekintsünk vissza a vajúdó világra, lássuk meg sorsunk megoldását, és nyerjünk mindig megújuló hitet a folytatáshoz. Ezt az emelkedést eddig rendre meghozták az évről évre nagyobb támogatottsággal bíró országos maratoni felolvasások, a világ magyar közösségeitől érkező beszámolók erről tanúskodnak.

Ország-világ mélyülő válsága nem a lelkünk válsága, hanem a lassan működésképtelenné váló pénzvilág válsága. Ami pedig nem megy, azt nem kell erőltetni. Wass Albert és a többi szellemi vezetőnk, évről évre megidézett nagy íróink, mint például Fekete István, Tamási Áron, vagy Nyírő József pontosan elmondják, elsorolják, részletesen leírják, hogy a világot, az igazi emberi életet valójában mi működteti. A földdel, Természettel megtartott kapcsolat, az egymásra figyelés, a teremtő, alkotó munka, egyéni, közösségi, nemzeti értékeink felvállalása és működtetése, a többi nép értékeinek tiszteletben tartása…

Hála Istennek hosszasan sorolhatjuk még majd ezeket, amikor messzire ragyogó fénnyel a szívünkben hazafelé tartunk a legközelebbi felolvasásról. Több ezer felolvasó, több ezer részlettel és verssel, együtt tesz hitet ezen értékek mellett.

Várjuk szeretettel a csatlakozókat az ötödik országos felolvasáshoz!

A Wass Albert és a többi szellemóriásunk műveit megidéző szépirodalmi nap 2012. február 24-én, pénteken este 6 órakor, erdélyi és kárpátaljai idő szerint este 7 órakor kezdődik, és 25 órán keresztül zajlik.

A mostani kezdeményezéshez eddig 24 település, sorrendben Munkács, Lakitelek, Kisgyőr, Encs, Karcag, Jászfényszaru, Keszthely, Zalaegerszeg, Budapest, Kecskemét, Koltó, Győr, Szeged, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Kajárpéc, Nagybánya, Veszprém, Kézdivásárhely, Hódmezővásárhely, Szentes, Gyúró, Nagykanizsa és Dombóvár csatlakozott.

A további települések jelentkezését a wafelolvasas@gmail.com címen, vagy a 30/382-94-44-es számon várjuk! A már csatlakozott helyszínekről, a felolvasás részleteiről, a korábbi évek felolvasásairól a www.wassalbertfelolvasás.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az eddig részt vett települések szervezői 2011-ben egy országos találkozón nyilatkozatot fogalmaztak meg annak érdekében, hogy Wass Albert és a hozzá hasonló sorsú íróink kapjanak megfelelő szerepet a magyar ifjúság oktatásában. E nyílt levél szövegét és az oktatási tárcától kapott válaszlevelet a www.wassalbert.eu oldalon találják meg az érdeklődők.

Szépmező Szárnya

(Bartha Kata)

2012.01.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok