HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Érdekességek - Kultúrák > Megtaláltuk a Malév gépeit

t: 4533

Megtaláltuk a Malév gépeit

Egyik olvasónk felfedezte a Google Earthön az arizonai Phoenix Goodyear repülőtéren a tavaly feburár elején becsődölt Malév repülőgépeit. A képeken jól kivehető a kék-fehér festés és a cég logója. A webes térképalkalmazásban, a Google Mapsen nem látszanak ilyen jól a járművek.Az első lízingelt repülőgépek már a csőd napján este tízkor landoltak az írországi Shannon repülőterén, az amerikai International Lease Finance Corp. (ILFC) központjában. A Malév-flotta gerincét adó 18 Boeingből (a „fekete seregből") aznap 14-et vittek Írországba, kettő akkor még Budapesten maradt, egy Dublinból, egy pedig Tel-Avivból érkezett később Shannonba. Az utolsó Malév festésű 737-es február 17-én szállt fel a Liszt Ferenc-repülőtérről.Az utolsó gép a HA-LQC lajstromjelű Bombardier Q400-as volt. A Malév összesen négy Bombardier Q400-as gépet üzemeltetett, ezekből kettő február 10-én repült norvégiai Torp-Sandefjordba. Köztük volt a Malév retro festését viselő, a lajstromjele után (HA-LQD) Döncinek becézett gép is.

Az Aiportal.hu szakportál információi szerint a shannoni központból már februárban átszállítottak hat Boeing 737-6Q8 típusú gépet a Phoenix Goodyear repülőtérre, ahol a gépeket aztán megkezdték alkatrészekre bontani – a Google Earth által mutatott két tehát egy korábbi állapot.

A budapesti repülőtéren két Malév festésű gép maradt, ezek a régebbi flotta tagjai voltak. A korábbi hosszú távú járatokon szolgáló Boeing 767-200-as, valamint a Malév express színeiben repülő CRJ200-as tulajdonviszonyai azonban rendezetlenek.

index

2013.01.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok