HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Ázsia > Ismét népszerű Sri Lanka

t: 5832

Ismét népszerű Sri Lanka

Miután tavaly májusban rendeződött a polgárháborús feszültség Sri Lankán, a sziget ismét kedvelt és továbbra is megfizethető célpontja az egzotikus utazások kedvelőinek.

„Az idegenforgalom az elmúlt év szeptembere óta ismét növekedésnek indult, a szállodák teltházzal üzemelnek, sőt március végéig nincs is hely – mondta az ÚtiSúgó.hu-nak Wimal Morapitiye, a főleg Sri Lanka-i és Maldív-szigeteki utazásokat értékesítő Jetwing Travel igazgatója. Hozzátette: tavaly Magyarországról mintegy 1500 vendég utazott az indiai-óceán egyik gyöngyszemére, Sri Lankára, az idén viszont több mint 2000 utasra számítanak, akik Ázsia egyik legjobb légitársasága, a Sri Lankan Airlines menetrend szerinti járataival érhetik el a szigetet.

Az utazási iroda Sri Lankát a fehérhomokos tengerpartjáról híres Maldív-szigetekkel, illetve indiai nyaralóprogramokkal és kulturális körutazásokkal kombinálja, így 8-13 éjszakás túrákat kínál. Legtöbben november és március között keresik fel a szigeteket, amikor nálunk hidegre fordul az időjárás, Sri Lankán és a Maldív-szigeteken beköszönt a száraz évszak (bár trópusi eső bármikor előfordulhat), a levegő hőmérséklete itt egész évben 27 – 30 C fokos, a tenger pedig folyamatosan kellemes, 27 C fokon marad.

A helyi konyha nagyon ízletes, erősen fűszeres. Nemzeti ételük a "rizs és karri", amelyet igen változatosan készítenek el zöldségekből és húsokból egyaránt, jellegzetes italuk a kókuszdió leve.

Sokszínű, egzotikus szépségű világ: vallások, kultúrák tarka keveréke, a fauna és a flóra trópusi szimfóniája és nem utolsósorban vendégszerető lakosok várják a Sri Lankára látogatókat.

Czene Annamária
utisugo.hu

2010.03.21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok