HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Afrika > Fedezd fel a Vörös-tengert!

t: 5097

Fedezd fel a Vörös-tengert!

A Vörös-tenger partján több mint ezer kilométer hosszan csodálhatjuk a fehér homokos strandot, sziklás öblökkel, igéző pálmaligetekkel, varázslatos korallzátonyokkal, a távolban pedig vörösen világító hegyláncokkal. Az Egyiptomban nyaralók egyik legfelkapottabb helyszíne ez, ahol legtöbben Hurghadát keresik fel. A búvárkodás, a tengerparti napfürdőzés és az all-inclusive ellátás kedvelőinek is ideális úti cél lehet!


Felkapott Hurghada

Az aprócska halászfalu 20 év alatt vált üdülőparadicsommá. Ma már 30 km hosszan szállodákat látni, több mint 100 búvárklub várja a vízi élményre vágyókat, de lehet itt szörfözni, jet skizni, kipróbálni a nyílt tengeri halászatot, és persze a parton vagy a medencéknél pihenni.

Tipp: Próbáld ki a Red Sea Dolphint, amely egy üvegfenekű csónak. Ez naponta kétszer fut ki a tengerre, így azok is bepillanthatnak a bámulatos tengeri világba, akiket nem vonz a búvárkodás. Ára: 39 euró. Víz alatti élményeket a Sindbad tengeralattjáróval is szerezhetsz: ez 44 utast visz le 22 méter mélységbe, felnőtteknek 45, gyerekeknek 25 euróért.


Mesebeli Quszeir

Ha egy parányi, idilli települést szeretnél megnézni, akkor a még felfedezetlen Quszeirt érdemes felkeresni. A bájos óvárosban egy tizenharmadik századik török erődítmény és mecset áll, turisták szinte alig vannak, kivéve pénteken, amikor a környékbeli beduinok megérkeznek a heti vásárra.

Tipp: Itt minden a környezetvédelemről szól, a strandszálló például terméskőből épült bungalóival csábít. A helyiek szigorúan őrzik érintetlen otthonukat, a szemetelőkkel, a parton garázdálkodókkal szigorúan bánnak.


Rajzasztali El-Gouna

Hurghadától 22 kilométerre tökéletesen megtervezett üdülővároskát találunk. Ez egy mesterségesen létrehozott település, amelynek minden pontja a tervezőasztalon dőlt el. Itt szinte minden szállodai szobából pazar kilátás nyílik a tengerre, de csak néhány hotelnek van saját tengerparti strandja.

Tipp: Ha mégis tengerparton sütkéreznél, akkor egy rendszeresen oda-vissza közlekedő kishajóval juthatsz el Zeituna-beachre.


blikk.hu

2009.05.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Hurghada a legnépszerűbb úticél
Hurghada a legnépszerűbb úticél
Queszirben minden a környezetvédelemről szól
Queszirben minden a környezetvédelemről szól
El-Gouna egy mesterségesen létrehozott település
El-Gouna egy mesterségesen létrehozott település

Legfrissebb magazinok