HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Amerika > Bulizz a riói karneválon!

t: 4751

Bulizz a riói karneválon!

Egymillió turistát várnak idén a riói karneválra, amelyet a világ legjobb és leglátványosabb mulatságának tartanak. De Rio de Janeirón kívül is van élet Brazíliában még a karnevál idején is.

Február 20-án kezdődik a világ legnagyobb bulija, a riói karnevál. A több napos fiesztán minden a feje tetejére áll a városban, eltűnnek a társadalmi különbségek, szegények és gazdagok együtt táncolnak és ünnepelnek. Nem véletlen, hogy külföldi turisták százezrei igyekeznek bekapcsolódni a mulatságba, vagy egyszerűen csak gyönyörködni a színpompás előadásokban.

A fő attrakció a szambastadionban zajlik, ahol a különböző tánciskolák mutatják be lélegzetelállító produkcióikat. A legolcsóbb jegyeket valamivel 100 dollár alatt árulják, de a legjobb helyekre (teljes ellátással) akár 2 ezer dollárt is elkérhetnek.

Ha már elfogytak a jegyek, és valaki mindenáron be akar jutni, a feketepiacon még lehet próbálkozni. Nem is kell nagyon kutatni, a nepperek megtalálják a turistákat. De aki olcsón akarja megúszni, az bulizhat az utcákon is: az emberek többség úgyis ott mulat.

De nem csak Rio de Janeiróban lesz karnevál, hanem több más brazil városban is, amelyek legfeljebb ismertségben nem vetekedhetnek a riói karnevállal.

Szállás:
Ez a főszezon csúcsa. A karneváli városokban a szállodák többsége telt házzal üzemel, érdemes előre foglalni szálláshelyet. Ráadásul azon a négy-öt napon, amíg a karnevál zajlik, minden szállás sokkal drágább, mint a karnevál előtt vagy után. Érdemes tovább maradni, hiszen Brazíliában

Utazás:
A nagy távolság miatt csak a repülő a versenyképes megoldás. Akár 10-12 óra alatt elérhetjük Rio de Janeirót vagy Sao Paolót.


Karneváli top 5 város:

Rio de Janeiro
A riói a leghíresebb karnevál, a világ minden tájáról jönnek ide az emberek. Napközben pedig a szebbnél-szebb strandokon lehet pihenni

Sao Paolo
Legalább olyan látványos, mint a riói karnevál, de mivel Brazília legnagyobb városa nem számít turistalátványosságnak, ezért itt leginkább a helyiek szambáznak.

Salvador
Az itteni, afrikai beütésű karnevál egész más, mint a többi: nem a szambastadionban vonulnak végig, hanem a város utcáin. A menetekhez lehet csatlakozni is, persze csak végéhez.

Florianopolis
Négy napig tartó mulatság a brazil kisváros utcáin és a több tízezres szambastadionban. Aki nem szeret részeg európai turistákkal bulizni, annak Florianopolis lehet a nyerő

Recife
Szintén tagja a top5 karneváli városnak. A korán kelőknek különösen ajánlott, hiszen van reggel is parádé, nem is akármilyen, állítólag a világ legnagyobbja.


blikk.hu

2009.02.09

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok