HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > UTAZÁS > Afrika > Utazz télből a nyárba: irány a déli félteke!

t: 5075

Utazz télből a nyárba: irány a déli félteke!

A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán néhol smaragdzöld, néhol azúrkék. A vidék nagyrészt érintetlen, a turisták csak nemrég kezdték felfedezni. Éppen ezért ideális nyaralóhely a természet és a vízi sportok híveinek.

A tíz nagyobb és öt kisebb tagból álló vulkanikus szigetcsoport kb. 450 km-re helyezkedik el Nyugat-Afrika partjaitól. Az ott nyaralókat egész évben meleg és napsütéses klíma fogadja. Az eső ritka vendég arrafelé, viszont az állandóan fújó szél ideális a vízi sportok szerelmeseinek. A tenger vizében pedig teknősök, bálnák és palackorrú delfinek is élnek.

A világ egyik legkisebb állama

Fővárosa a közel 100 000 főt számláló Praia, Santiago szigetén fekszik. Idegenforgalmi szempontból viszont jelentősebb Sal szigete, ahová a charterjáratok közlekednek. Sal az ott található sóról kapta a nevét, amely évszázadokon át a sziget fő bevételi forrása volt. A reptértől 20 km-re található Santa Maria, ahol a legtöbb szálloda közvetlenül a hosszú, hófehér homokú tengerparton áll. A szigeteket komp- és hajójáratok kötik össze, viszont Praia és Sal között kis repülők közlekednek.
Útinfók

Hivatalos nyelv: Portugál és kreol, de a szállodákban általában beszélnek angolul, franciául és németül.

Pénznem: escudo.

Javasolt védőoltások: hastífusz, hepatitis A és B, valamint sárgaláz ellen.

Vulkán és kávé

Boa Vista kedvelt kirándulóhely, nem is csoda, hiszen a Salhoz legközelebbi szigeten az utazó fehér homokdűnékre és a legszebb partszakaszokra lelhet. A Zöld-foki-szigetek vulkáni eredete legjobban Fogo szigetén tanulmányozható. Ott található a legmagasabb, 2839 méter magas vulkáni csúcs. Fő krátere 1675-ben tört ki utoljára, ám 1995-ben egyik mellékkrátere aktivizálódott. A kitörés miatt rendkívül termékennyé vált hegyoldalakon a helyiek kávét termesztenek, és a jó minőségű kőzetet építőanyagként hasznosítják. A Sao Filipe városába látogatók pedig a jellegzetes, koloniális stílusú házakban gyönyörködhetnek. Az éhes utazó mindegyik szigeten talál tavernákat, éttermeket, ahol bátran megkóstolhatja a helyi különlegességeket.

Pink.hu

2009.11.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok