HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > NŐI > Egészség

Sokan hiszik, hogy antibiotikumokkal a megfázás, a nátha is gyógyítható velük. Pedig ezek a gyógyszerek a vírusokra egyáltalán nem hatnak, kizárólag a baktériumok okozta fertőzések ellen hatásosak. Vírusos megbetegedés esetén egyedül akkor lehet indokolt az alkalmazásuk, ha a náthából és más légzőszervi megbetegedésekből bakteriális felülfertőződés alakult ki.
A női alak szépségét nemcsak a feleslegesen lerakódott zsírrétegek, hanem a szükségtelenül elraktározott víz is károsíthatja, amely puffadáshoz, kellemetlen közérzethez és végtagduzzanathoz vezethet, sőt súlyfelesleget is okozhat.
Az évszakváltás testileg és lelkileg is kihívást jelent mindenki számára. Az új ritmus azonban egy tudatosabb életvitel kezdete is lehet.
Diónyi nagyságú is lehet a vesekő
Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a menopauza könnyebb átvészeléséhez:
Sokszor vitaminhiánnyal magyarázzuk a jó idő beköszöntével együtt járó tavaszi fáradtságot. Ön sem tudja melyiket érdemes választani: a vitamin tablettákat, a primőr-, esetleg a fagyasztott zöldségeket? A Tudatos Vásárlók Egyesülete és Dr. Lelbach Ádám a Dr. Rose Magánkórház belgyógyásza és gasztroenterológusa segíthet a döntésben.
A szervezetünkben évente négy kilógrammnyi felesleges méreganyag halmozódik fel, tartósított élelmiszereinkből, rovarirtókkal kezelt növényeinkből, klórozott ivóvizünkből, a szennyezett levegőből, valamint vegyipari, háztartási és kozmetikai készítményeinkből. Évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel érdemes megtisztítani szervezetünket.
Az immunterápia segítségével akár végkegesen megszüntethetők az allergiás tünetek.
Jelentősen csökkenne az infarktus, a magas vérnyomás és az időskori cukorbetegség kialakulásának veszélye, ha elegendő magnézium lenne a szervezetünkben – legalábbis ezt bizonyítják a tudományos kutatások eredményei.
Minden évben legalább egyszer a figyelmünk központjába kerül – jó esetben csak a média hírei által – az influenza betegség. Valójában mi ez a közismert járványos megbetegedés, ami annyira le tudja venni az embert a lábáról, hogy szinte világát sem tudja? Mi az oka annak, hogy az ember elkapja egy másik személytől az influenzát, vagy egyéb más fertőző betegséget?
Néhány szokástól érdemes megszabadulni, hogy jól aludjunk – véli Kristen L. Knutson, a Chicagói egyetem alvásspecialistája
Minden, amit a napozásról tudni kell – sorozatunk tegnapi részéből megtudhattuk, miért is fontos a napozás. Most Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyász-kozmetológus ad hasznos tanácsokat: miként barnulhatunk egészségesen.
Pár hasznos tipp segítségével könnyedén megőrizheti jó látását. Egyszerű ötleteink többet segítenek, mint gondolná!
Régóta tudjuk: a tenyér és a talp masszírozásával orvosolni, regenerálni lehet a testet. A módszer támogatja a szervezet öngyógyító folyamatait, valóságos ingerzuhataggal árasztva el a központi idegrendszert.
A 6 leghatásosabb gyógynövényBár a gyógyszereket nem mellőzheted teljesen az életéből, bizonyos helyzetekben talán érdemes gyengédebb megoldásokkal is próbálkoznod. Erre adunk néhány ötletet.

Következő Utolsó