HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Egészség > Ne élje meg szenvedésként!

t: 4582

Ne élje meg szenvedésként!

Menopauza? Felejtse el a vele járó kellemetlen tüneteket!


A klimax az élet természetes velejárója, nincs benne semmi szégyellnivaló. Sőt! Több kultúra hagyományaiban rangbéli előrelépést hoz a menopauza elérése.

A változókor általában a negyvenes és ötvenes évek között megy végbe, befejeztével megszűnik a menstruáció, új élet létrehozása helyett saját új életével kell szembenéznie az ilyen korú nőknek. A menopauza egy összetett hormonális változás, így nem csak a fizikumra, de sajnos a lélekre is hatással van.


A menopauza leggyakoribb velejáró tünetei a következők lehetnek:
- gyakori hőhullámok
- hüvelyi szárazság
- alvászavarok
- vizelettartási problémák
- hangulatingadozás
- átmenetileg csökkenhet a koncentrációs képesség
- zavartságérzés

Ezek a tünetek sajnos a változókor velejárói, de a jó hír, hogy ezek a tünetek abszolút kezelhetőek, amennyiben megfelelően áll a változáshoz, és ha környezete képes megfelelő hátteret biztosítani a menopauza ”átvészeléséhez”.

Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a menopauza könnyebb átvészeléséhez:


Gyakori hőhullámok?

A rendszeres mozgás, és a réteges öltözködés segíthet! Próbálja megfigyelni, hogy mihez kapcsolhatóak a hőhullámok, egyeseknél a dohányzás, alkohol, forró/fűszeres étel vagy ital fogyasztása váltja ki.Hüvelyi szárazság?
Segít az aktív szexuális élet! Ebben a korban a legtöbb nő másképp kívánja az együttlétet, ráadásul a védekezéssel sem kell foglalkozni, a szex önfeledt és gondtalan lehet. Ha ez mégsem válna be, próbáljon ki vény nélkül kapható síkosító szereket.

Alvászavarok?
Mozogjon rendszeresen, csökkentse a koffeinbevitelt, gyakoroljon relaxációs technikákat.

Vizelettartási problémák?
Próbálta már az intim tornát? A medence izmainak edzésével kezelhetőek az efféle problémák.

Hangulatingadozás?

A változókorban lévő nők néha önbizalommal teltek és életvidámak, ez az állapot viszont korántsem állandó, ingerültté és mérgessé válhatnak. Néhány nőnél depresszió is kialakulhat. Próbáljon harmóniába kerülni önmagával, kapcsoljon ki, amikor csak tud!

Szeretne könnyedén túllépni az akadályokon? A természet most a segítségére siet!

Már évszázadok óta több alternatív növényi kivonatot ismertek a menopauza tüneteinek enyhítésére, melyek hatása tudományosan is igazolt…


Az alábbiakban Ön is megismerhet néhány jótékony növényt, mely segíthet a változókor könnyű átvészelésében.

Egyik ilyen növény a sok mindenki által ismert réti here. A réti herével már mindenki találkozott, de gondolta volna, hogy ezen az időszakon pont ez a gyógynövény tud átsegíteni? A benne lévő izoflavonok megkönnyíthetik az életét. Enyhe nyugtató hatása van, így könnyen kezeli a változókori hangulatingadozásokat, valamint szabályozza a hormonális változásokat, így a teste nem éli meg majd olyan drasztikusan a változásokat.

Hasonlóan hatékony csodaszer a szója! A szója egy hüvelyes növény, mely nagyon egészséges és sokféleképpen hasznosítható. A szójabab rengeteg növényi hormont tartalmaz, így hormonális hatása miatt fogyasztása ajánlott a menopauza alatt, mesterséges kezelés helyett is alkalmazható. Lassítja a nők öregedési folyamatait, melyet keleti nők hosszan tartó fiatalos kinézete igazol. Sőt, a rák megelőzésében is segíthet!

A yam a klimax ellenszere? Igen! A mexikói yam gyökér kivonat nagy mennyiségben tartalmaz diosgenint, ami nagyon hasonló a progeszteronhoz, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet többet termeljen ebből a hormonból.

Az életmódváltáshoz soha sincs késő! Amennyiben Ön is készen áll a változásra az alábbi linkre kattintva megtalálhatja e jótékony összetevőkből készült természetes étrend kiegészítő kapszulákat, melyekkel ismét önfeledt, boldog életet élhet!


www.szuperalak.hu/termekek/valtozokor_menopauza


Használja ki a szabadságot, élvezze új életét, a környezete is észre fogja venni a pozitív változást!

www.szuperalak.hu

2012.08.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok