HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Egészség > 7 tipp a jó látás megőrzéséért

t: 3401

7 tipp a jó látás megőrzéséért

1. Biztosítson megfelelő fényt olvasáshoz, munkához, tanuláshoz. A szakemberek szerint a helyi világítás a legjobb, de érdemes némi háttérfényt is felkapcsolni, hogy ne kizárólag az olvasólámpa világítson a sötét szobában.

2. Munka közben – főként, ha sokat olvas, vagy sok időt tölt monitor előtt – tartson óránként szünetet, amikor pihenteti a szemét. Ilyenkor álljon fel, tegyen egy rövid sétát, vagy csak dőljön hátra és csukja be a szemét. Ne feledje, hogy monitornézés közben sokkal kevesebbet pislogunk, ezért a szem könnyebben kiszárad. Igyekezzen sűrűbben pislogni, vagy használjon műkönnyet.

3. Megfelelően elhelyezett televíziót vagy monitort nézzen. A képernyőn ne tükröződjön semmi, és tartsa be a szükséges távolságot: ne hajoljon túl közel egyik eszközhöz sem.

4. Ha ön olyan munkát végez, amelynél fennáll a látáskárosodás, látásromlás veszélye, mindig viseljen védőszemüveget.

5. Akár erős napsütésben, akár szűrt fényben tartózkodik a szabadban akár rövidebb, akár hosszabb időre megy ki, mindenképpen tegye fel az UVszűrős napszemüveget. Ez megvédi a káros ultraibolya sugárzástól, amely sok szemproblémának az okozója.

6. Mindig ügyeljen a vérnyomására. A magas vérnyomásnak, csakúgy, mint a magas vércukorszintnek, ugyanis szembetegség lehet a következménye. Éppen ezért mind a vérnyomását, mind a vércukrát mérje rendszeresen.

7. Kerülje a dohányzást és minden olyan közeget, ahol irritációt szenved a szeme. Óvatosan A napsütés, a monitornézés és a dohányzás is veszélyforrás

Blikk.hu

2010.06.13

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok