HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS

Az új törvényi lehetőséggel élve, közúti ellenőrzés során, két esetben is behajtották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az adótartozást a Dél-Alföldön, az egyik esetben egy vontatót foglaltak le a pénzügyőrök, a másik esetben helyben kiegyenlítette tartozását az érintett személy - tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-t.
Csütörtökre virradóra északnyugat felől hidegfront lépett be az ország területére, a következő napokban az eddigiekhez képest pár fokkal hűvösebb, de továbbra is kellemes, nyári időre van kilátás - írja az Időkép.hu.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat első fokú figyelmeztetést adott ki 7 megyére a várható zivatarok miatt. Jégeső és viharos szél is lehet.
Marad a meleg fülledt idő, de több helyen várható zápor, zivatar.
Meleg, napos idő, néhol egy-egy zápor várható, a leghidegebb órákban sem megy 20 fok alá a hőmérséklet, nappal 25-30 fok valószínű.
Az óriás medvetalp komoly égési sérüléseket, heveny bőrgyulladást okozhat és hónapokra hólyagos foltokat hagyhat a bőrön.
Figyelmeztető előrejelzést adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a várható zivatarok miatt. Ma még nyugodt időjárásunk lesz, este érhet ide a csapadék.
Békés a hangulat az egyiptomi fővárosban és a nyaralóhelyeken is – mondták az észak-afrikai országban élő magyarok. Az utazásközvetítők szövetsége pedig közölte, az Egyiptomban tartózkodó magyar turisták biztonságban vannak. A Külügyminisztérium azonban így is óvatosságra int.
Eseménytelen időjárás várható a következő napokban, a hétvégén azonban több helyen kialakulhat zápor, zivatar.
Elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, de sok napsütésre lehet számítani.
Több mint ötezer nemzeti dohánybolt nyílt meg ma. Akik nem nyertek koncessziós jogot, július 15-ig eladhatják a cigarettát.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint fokozatosan melegszik az idő, szerdától már elérheti a napi csúcshőmérséklet a 30 fokot, kánikula azonban továbbra sem lesz.
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyit meg hétfőn, július 15-től már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon
Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga figyelmeztetést adott ki négy északkeleti megyére a várható felhőszakadás miatt. Az előrejelzés szerint az intenzív záporokból, zivatarokból helyenként akár több mint 30 mm csapadék is hullhat. Kis méretű jég és erős széllökés is lehet.
A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint folytatódik a nagykörúti villamosvágányok felújítása, újabb új buszok állnak forgalomba, ezzel mind a 150 Mercedes-Benz Citaro 2 az utakon lesz, és bevezetnek egy új típusú jegyet is.

Következő  Utolsó