HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Újabb figyelmeztetés: itt lehet megint égiháború

t: 4817

Újabb figyelmeztetés: itt lehet megint égiháború

A met.hu azt írja: szombaton az ország keleti felén és a középső tájakon fordulhat elő helyenként gyenge intenzitású zivatar. A zivatarokat inkább csak erős (viharos fokozatot el nem érő) lökések és kisebb méretű jég kísérheti. A csapadékgócok lassú áthelyeződése miatt azonban egy-egy kisebb területen 20-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat - főként az Északi-középhegység térségében és az Alföld északi felén. Estétől lecseng a zivatartevékenység.

Szombat estig

A többször erősen megnövekvő felhőzet mellett ma is, holnap is nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre számíthatunk. Pénteken főként északon és keleten, éjszaka néhol, szombaton szórványosan alakul ki zápor, északkeleten helyenként zivatar is lehet. Az északnyugati szél elsősorban a Dunántúl északi részén megélénkül, holnap néhol megerősödik, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 21, 26 fok között alakul.

Vasárnaptól szerdáig

A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből az időszak elején inkább keleten, a végén pedig nyugaton és északon alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 13, az időszak végén 10, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 21, 26 fokról 26, 31 fok közé emelkedik.

Balaton és Velencei-tó

Szombaton gyakran élénk (25-40 km/h), időnként erős (40-45 km/h) északnyugati szél várható. Az esti órákban a szél mérséklődik (10 -25 km/h ). A több órás napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőzetből a Velencei-tónál van nagyobb esély zápor kialakulására. A legmagasabb hőmérséklet 22 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 21, a Velencei-tó Agárdnál 19 fokos.

Balaton nyugati medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
Balaton középső medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
Balaton keleti medence: az elsőfokú viharjelzés érvényes
Velencei-tó: az elsőfokú viharjelzés érvényes

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. Mérsékelten meleg időre van kilátás. Viszonylag kevés helyen lesz erős az UVB-sugárzás.

hirado

2013.06.29. 13:36

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek