HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Legfrissebb előrejelzés: ekkor szakadhat le az ég

t: 4984

Legfrissebb előrejelzés: ekkor szakadhat le az ég

Szerdán túlnyomóan derült időre számíthatunk, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen, csapadék nem várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) holnapján. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél. A hőmérséklet késő este 15, 20 fok között alakul. Péntekig a több órás napsütés mellett erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

Északkeleten, keleten elszórtan, nyugaton néhol kialakulhat zápor, zivatar. Az északkeleti szél időnként megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Hétvégén várható csapadék

Hétvégén a több órás napsütés mellett erőteljesebb nappali gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. A hőmárséklet nem fog csökkenni ezáltal, de fülledtebb lesz a levegő.

Az északkeleti szél időnként megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, emellett zivatarok környezetében is várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Az időjárási frontok tőlünk távol vonulnak, ezért fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A dél körüli órákban azonban erős vagy nagyon erős lesz az UV-B sugárzás, ami ellen védekezni kell.


hirado

2013.07.03. 12:16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek