HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS

Csütörtöktől kezdődően egy teljes héten át tart a belügyminiszter által elrendelt fokozott ellenőrzési akció az ország közútjain. Lamperth Mónika többek között azért rendelte el a nagyszíbású, országos akciót, mivel 2005. januárjában több mint 10 százalékkal nőtt a személyi sérüléses közúti balesetek száma, az előző év hasonló időszakához képest. A közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából a rendőrség 2005 február 17-től február 24-ig terjedő időszakra fokozott közúti ellenőrzéseket hajt végre.
Feledékenység, emlékezetzavar, romló, beszéd-és íráskészség. Ezek a tünetei az Alzheimer-kórnak. A gyógyíthatatlan betegségtől általában a 65 év felettiek szenvednek. Magyarországon több mint 100 ezren. De csak egytizedük fordul orvoshoz.
Egyre több helyen csúszósak az utak, miután az ország déli felében havazik, Baranya Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye nagy részén 8-10, néhol 15 centiméter a hóvastagság, másutt az erős szél hordja a havat az utakra - közölte az Útinform csütörtök reggel.
A Dunántúl nyugati felén Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében valamint Marcali tájékán még mindig esik a hó, a fő és a mellékutak havasak, hókásásak; járhatatlan utak csak Borsodban vannak
A folyamatos hóesés és az erős szél, valamint a jegesedés miatt körülbelül kétszáz autó elakadt a 37-es számú főúton, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gesztely térségében; Gesztely és Taktaharkány között az utat le is zárták.
A következő évek példátlan áttörést hozhatnak a rákos betegségek gyógyításában: valósággal ömleni fognak ránk az eddigieknél jóval hatékonyabb, de méregdrága gyógyszerek. A politikának és a társadalomnak reagálnia kell erre az új helyzetre, hogy a szakma a legjobb kezeléseket nyújthassa a rászorulóknak. Az elmúlt időszakban Magyarországon is több új hatóanyag vált elérhetővé, köztük egy olyan, amelyre hazai kutatók hívták fel az orvosok és a szakma figyelmét a tüdőrák kezelésében.
Evások, szja-bevallók és áfakörbe tartozók számára egyaránt piros betűs nap a mai, noha a kötelezettségek jellegéből adódóan ünnepnapnak aligha nevezhető. Mindezek mellett kedden éjfélig lehet postára adni a jelentkezési lapokat is.
Míg külföldön már a halottak várható számát latolgatják, itthon meglepő nyugodtsággal kezelik a kérdést.
Bár sok helyen még 30 cm vastag, az enyhe idő miatt már nem alkalmas sportolásra.
Holnap van az egyéni vállalkozók személyi jövedelemadóbevallásának, az evázók éves bevallásának valamint az éves áfa-bevallások benyújtásának határideje. Ez mintegy félmillió embert érint.
Szent Valentin ünnepe 496-tól a középkori naptárakban is szerepelt, tehát a keresztények már régóta ünnepelték. A Valentin-napi szokások az ősi pogány templom áldási ceremóniákból alakultak ki. A Valentin-nap mai formája Magyarországon csak 1990-ben éledt fel.
Szent Valentin emlékére világszerte megajándékozzák szeretteiket az emberek. Valentin kultusza a II. századra vezethető vissza, ekkor élt Valentin. A világban csaknem mindenütt elterjedt ünnep a kilencvenes évektől hazánkban is hódít, ám sokan csak üzleti fogásnak tartják, amely csupán újabb vásárlásra buzdít.

Első  Előző