HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > BKK: ezek a július elsején életbe lépő változások

t: 4919

BKK: ezek a július elsején életbe lépő változások

Két ütemben újítják fel a nagykörúti síneket

Idén nyáron folytatódik a nagykörúti villamosvágányok 2012-ben elkezdett felújítása. Az első ütemben július 1-je és 27-e között a Bérkocsis utca és az Oktogon, július 27-e és augusztus 19-e között pedig a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások közötti szakaszon újulnak meg egyes szakaszokon az elhasználódott villamosvágányok. A villamosokat nappal az érintett szakaszokon, éjjel pedig a teljes vonalon közlekedő autóbuszok helyettesítik. A buszok zökkenőmentes közlekedésének elősegítése érdekében a Nagykörút egyes szakaszain buszsávot jelölnek ki, illetve a munkavégzés miatt a közúti forgalmat is korlátozhatják.

A nagykörúti villamosok helyett közlekedő autóbuszok forgalmának gördülékenysége érdekében a Nagykörúton a Nyugati tér és a Király utca, illetve a Népszínház utca és a József utca között mindkét irányban buszsávot jelölnek ki. Emiatt a gépkocsiforgalom számára csak egy sáv marad szabadon, így a környéken torlódások várhatók. Az Oktogonnál a villamosok ideiglenes végállomásának kialakítása miatt le kell zárni az Aradi utca kereszteződését.

Az Oktogonnál az első ütemben a vágányok cseréje a szerviz utak végeinél kezdődik, ezért az Andrássy útról egyik irányból sem lehet a Nagykörútra a szerviz utakon keresztül balra bekanyarodni. A második ütemben a villamosvágányok Andrássy utat keresztező szakasza újul meg, így az Oktogonon belül az Andrássy úton közlekedők csak a szerviz utakon tudnak továbbhaladni. A munkavégzés idején az Oktogonhoz vezető útszakaszon várható komolyabb torlódás.

Újabb 50 új busz áll forgalomba

Újabb 50 darab korszerű Mercedes-Benz Citaro 2 típusú autóbusz áll forgalomba július 1-jén Budapest útjain, egyúttal lezárul Budapest autóbuszflotta modernizálásának első üteme. Az első 50 busz május 1-jén indult el, miután Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester ünnepélyesen átadták azokat a fővárosi utazóközönségnek, majd Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Dósa Mátyás, a VT-Transman Kft. ügyvezetője átvették a buszok jelképes kulcsait a Mercedes-buszokat gyártó Evobus képviselőjétől, Till Oberwördertől. A második 50 darab júniusban állt forgalomba, és júliustól a 150 új busz utolsó harmada áll az utasok szolgálatába. Az új buszok megjelenésével 28-ról 45 százalékra emelkedik az akadálymentes autóbuszok részaránya a BKK buszvonalain.

Az új Mercedes-Benz Citaro autóbuszok beosztásának elkészítésekor számos szempontot mérlegeltek a szakemberek. Elsődleges cél volt, hogy a város lehető legtöbb pontján megjelenhessenek az új autóbuszok, a felszabaduló régebbi alacsonypadlós autóbuszokat pedig olyan vonalakra irányították át, ahol eddig csak kevés számban vagy egyáltalán nem volt elérhető az akadálymentesített szolgáltatás. A menetrendek kialakításakor az alacsony- és a magaspadlós járművek időben arányos eloszlása, az egyenletes követési távolság volt a meghatározó cél.

A részletekért kattintson!

Új típusú jeggyel állt elő a BKK

Július 1-jén előre megvásárolható, a felhasználás kezdő dátumától számított 30 napon belül tetszőlegesen kiválasztott öt napon, 24 órás intervallumban felhasználható új, napijegy típusú jegytömböt hoznak forgalomba, a nem rendszeresen utazók számára. Az új termék a közösségi közlekedés szolgáltatásait havonta csak néhány napon át használóknak kínál megoldást. Az új jegytípus a BKK jegy- és bérletpénztáraiban júliustól lesz elérhető. Egyelőre kísérleti jelleggel vezetik be és az első hónapok forgalma, az utasok visszajelzései alapján értékelik majd a tapasztalatokat.

Az új jegytípus ára 4550 forint/tömb. Ezért az árért tehát az utas 30 napon belül öt alkalommal 24 órán át korlátlanul használhatja a közösségi közlekedést, kivéve a MÁV és a Volán járatait – ez lényegesen kedvezőbb, mint például 5 db 24 órás jegy váltása, ehhez képest 45 százalék kedvezményt biztosít az új termék.

hirado

2013.06.29. 13:32

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek