HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Kiadták a figyelmeztetést: itt várhatók nagy zivatarok

t: 5111

Kiadták a figyelmeztetést: itt várhatók nagy zivatarok

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ péntek éjfélig Magyarország túlnyomó részére a várható zivatarok miatt, leszámítva az ország középső területét és két nyugati megyét.

Ma még többnyire derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet. Számottevő csapadék napközben sehol sem várható. Az északkeleti, északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 28, 32, késő este 17, 23 fok között alakul. Késő délutántól Nódrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékbe a Felvidék felől kis eséllyel átsodródhat egy-egy zivatar.

Hétvégén szakadhat le az ég

Hétvégén napos és erősebben gomolyfelhős időszakok egyaránt lesznek, szombaton több helyen várható zápor, zivatar. Az északi szél megélénkül, északnyugaton megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai hatások: vigyázat, UV-sugárzás!

Az időjárási frontok messzire elkerülik hazánkat, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárás várható, fronthatás nem terheli szervezetünket. A dél körüli órákban azonban erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás, amely ellen védekezni kell a tartósan napon tartózkodóknak.

hirado

2013.07.05. 03:21

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek