HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Közúti ellenőrzéskor autókat vehet el a NAV

t: 8537

Közúti ellenőrzéskor autókat vehet el a NAV

Némedi-Varga Éva elmondta: a törvény január 1-je óta lehetőséget ad a pénzügyőröknek arra, hogy, akár közúti ellenőrzéskor is, az adótartozását ki nem egyenlítő adósoktól ingóságokat foglaljanak le.

A sajtóreferens az esetekről elmondta: a pénzügyőrök közúti ellenőrzés során az országba belépő áruszállítóknak és az áru címzettjeinek adó- és vámhátralékát vizsgálták. Ennek során, Nagylak térségében megállítottak egy magyar tehergépjárművet. Az adóigazgatóság munkatársai jóvoltából a vizsgálat megállapította, hogy a gépjárművet üzemeltető Csongrád megyei vállalkozásnak közel félmillió forintos adótartozása van. A törvény adta lehetőséggel élve a pénzügyőrök - az adótartozás beszedésének biztosítása végett - lefoglalták a Volvo vontatót.

Szintén a törvény adta új lehetőséggel éltek a pénzügyőrök, mikor Gyula térségében ellenőriztek egy román rendszámú tehergépjárművet. A vizsgált okmányok szerint a jármű több mint 20 tonna tűzifát szállított egy magyar magánszemély részére. A pénzügyőrök ellenőrizték a címzettet, és kiderült róla, hogy végrehajtható adótartozása van. A magyar címzett, értesülve a pénzügyőrök eljárásáról, az adótartozást a helyszínen, nyugta ellenében megfizette.

2014.03.19. 13:14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek