HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS

Napi hőmérsékleti rekordok dőltek meg az elmúlt egy hétben Magyarországon. Az előrejelzés szerint vasárnapig marad a kissé hűvös, de napos idő.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő keddig nem tér vissza a kánikula. Bár melegszik az idő, egyetlen olyan napunk sem lesz, amikor 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kisebb eső, zápor is többször előfordulhat.
Egy 52 éves férfi meghalt egy X. kerületi építkezésen, amikor kizuhant a készülő épület első emeletéről, majd egy gerenda is ráesett.
Hatalmas ciklon érkezik fölénk, ez okozza a jelentős hőmérséklet-visszaesést. A várható heves zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), kedden és szerdán lesz a leghidegebb
A szombati viharok miatt országszerte mintegy 200 esetben volt szükség a tűzoltók beavatkozására - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat több kelet-magyarországi kistérségre narancs- és citromsárga színű riasztást adott ki.
Országszerte 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal ma a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a forróság miatt másodfokú, míg a várható zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki számos megyére. Jég és felhőszakadás is jöhet.
A sugárzás maximuma a 8,1-es értéket is elérheti. Ez a legmagasabb kategória.
A vidékfejlesztési miniszter szerint minden pláza mellett van helye a termelői piacnak.
Egész Hollywoodot sokként érte James Gandolfini, a Maffiózók sztárjának tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála.
A vállat is takaró póló és szalmakalap viselete, valamint fényvédő krém használata mindenképpen javasolt. Ilyen időben a normál bőrtípus már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is leéghet.
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a csütörtökön várható hőség miatt. Jövő hét szerdáig 10 fokkal eshet vissza a hőmérséklet.
Az elmúlt öt évben csaknem háromszorosára nőtt a lakóközösségek tartozása.
Fokozta és az egész országra kiterjesztette a hőség miatt kiadott figyelmeztetéseit szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Első  Előző  Következő  Utolsó