HIRDETÉS
HIRDETÉS

HÍREK > AKTUÁLIS > Itt már lecsapott: jeget is kaphatunk a nyakunkba

t: 4975

Itt már lecsapott: jeget is kaphatunk a nyakunkba

A met.hu azt írja: főként a déli, délkeleti országrészben - nagyobb eséllyel Békés, Hajdú-Bihar és Csongrád megyében - alakulhat ki helyenként zivatar. A csapadékgócok lassú áthelyeződése miatt rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék is előfordulhat, illetve egy-egy helyen jégeső és viharos (60-70 km/h feletti) szél is társulhat a zivatarokhoz. (Heves kísérőjelenségek kialakulási valszínűsége csekély.) Az esti órákban az Északi-középhegységben is (Heves-Borsodi-dombság, Aggteleki-karsztvidék) esetleg előfordulhat Szlovákia felől fejlődő zivatar.

Délelőtt Baranya megyében alakult ki egy nagyobb zivatargóc.

A radarképért IDE, a riasztási térképért IDE kattintson!

Citromsárga jelzésű figyelmeztetés van érvényben Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun és Baranya megyében.

Szerda estig

Az ország nagyobb részén gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, ugyanakkor ma a déli határvidéken és délkeleten, holnap hazánk déli felén már nagyobb területen is erőteljesebb gomolyfelhő-képződés valószínű, és helyenként zápor, zivatar is várható. Az északkeleti, északi szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 29, 32 fok között várható.

Csütörtöktől vasárnapig

Gomolyfelhős, napos idő várható. Kezdetben szórványosan valószínű zápor, zivatar, majd főként keleten alakulhat ki zápor. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 15, 20, majd általában 11, 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 25, 30 fokról az időszak végére 23, 28 fok közé csökken.

A Balaton és a Velencei-tó

A gyenge vagy mérsékelt (0-25 km/h), kezdetben változó irányú szél egyre határozottabban északi, északnyugati irányba fordul, és alkalmanként kissé megélénkül (25-35 km/h), de gomolyfelhők környezetében átmenetileg 40 km/h fölé is erősödhet. A napos időt délelőtt kisebb felhősödés, majd a déli óráktól, helyenként erősödő gomolyfelhő képződés zavarhatja. Egy-egy helyi zápor, esetleg zivatar kialakulása nem kizárt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 fok, a késő esti hőmérséklet 22, 23 fok körül alakul.

A Balaton Siófoknál 25, a Velencei-tó Agárdnál 26 fokos.

Balaton, nyugati medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton, középső medence: a jelzőrendszer alapon van.
Balaton, keleti medence: a jelzőrendszer alapon van.
Velencei-tó: a jelzőrendszer alapon van.

Továbbra sincs front

Légköri front egyelőre nem ér el bennünket, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás, markáns fronthatás nélkül. Déltájban továbbra is erős lesz az ultraibolya sugárzás.

hirado

2013.07.10. 12:42

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb hirek