HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Kapcsolatok > A csábító tekintet ereje

t: 6053

A csábító tekintet ereje

Amikor egy nő egy zsúfolt terembe lép, az, hogy a szemével, tekintetével mit csinál az első pillanatokban meghatározza, hogy mennyire lesz vonzó a jelen levő férfiak számára. Ha kifejezetten egy férfira néz, akkor az vonzóbbnak és szimpatikusnak fogja tartani őt, viszont ha csak futó pillantást vet rá a nő, akkor már jóval kevésbé fogja az ellenkező nem tagja szexinek találni - állítja ezt egy új amerikai pszichológiai tanulmány. Még pedig azért nem, mert ezzel a kis gesztussal a férfiben az a vélemény alakul ki, hogy ez a nő elutasította őt, illetve közömbösnek mutatkozik iránta, és így csupa negatív tulajdonságokkal képes úgy felruházni őt, hogy még csak nem is beszéltek egymással.A másokról való benyomásunkat nagymértékben meghatározzák az ilyen egyszerű testbeszéd jelek - és ezért sosem tudunk objektíven megítélni másokat. A tekintet az egyik leginkább meghatározó erejű testbeszéd jel. Van rá bizonyíték, miszerint az, hogy valaki néz minket, élettanilag felajz, és bizonyos agyi területeink működését jobban lefoglalja.

Mindenki tudja, hogy ha valakivel beszélget, akkor illik a másik szemébe néznie és úgy hallgatnia őt, mivel ezzel érezteti, hogy figyel rá. Azonban azon van a hangsúly, hogy a tekintetet hogyan értelmezzük, miszerint - attól függően, hogy mennyi ideig nézünk a másik szemébe - az pozitív vagy negatív érzéseket vált ki a másikból. Persze van aki szerint ez így túl egyszerű lenne, és az a véleménye, hogy más, apró finom testtartások is befolyásolnak minket ezen kívül. Hogy áll a válla, felhúzza-e a szemöldökét, hogyan tartja a kezét...

Azt sajnos nem vizsgálták, hogy a nők hogyan viselkednének, mit gondolnának hasonló helyzetben, ugyanis ez azért lenne érdekes, mert a heteroszexuális kapcsolatban a nők számára kevésbé számít a külső, nem úgy, mint a férfiaknak.

Ami viszont a legfontosabb felismerés, hogy mennyire számít a tekintet, és ha valaki jól tud élni a használatával, akkor ez sok "tekintetben" az előnyére fog válni.


2005.04.25

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok