HIRDETÉS
HIRDETÉS

A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat – írta posztjában Novák Katalin köztársasági elnök, aki szerda reggel azonnal felkereste a kedden délután hazaérkező sérült magyar katonákat.
Novák Katalin köztársasági elnök szerdán reggel meglátogatta a Koszovóban megsérült magyar katonákat. Facebook-posztjában arról ír, hogy látogatást tett egy kórházban, ahol a már idehaza lábadozó magyar katonákat kereste fel.

A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik

– zárja posztját a köztársasági elnök.

A minap írtunk arról, hogy zavargások kezdődtek Koszovóban. Az erőszakos demonstrálók a Kosovo Force (KFOR) magyar katonáit is megtámadták, többen is megsérültek. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden egy rövid sajtótájékoztatón számolt be a katonák hazatéréséről. Mint mondta,

ÖSSZESEN 27 MAGYAR KATONA SÉRÜLT MEG KOSZOVÓBAN.

A katonák közt súlyos sérültek is vannak, ugyanakkor életveszélyes sérülést egyik katona sem szenvedett. A sérültek közül 12-en érkeztek vissza a kedden landoló géppel.

A hazatérő katonák elmondták, hogy rendkívül erőteljes támadás érte őket, de sokan még a sérüléseik ellenére is bátran helytálltak. Többen, akik erre képesek voltak, még a sérülésük elszenvedése után is visszamentek a helyszínre, hogy végrehajtsák a feladatukat – mondta a miniszter a sajtótájékoztatón.

index.hu

Feltöltve: 2023.05.31.
Megnézve: 5461

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra