HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > MOBIL > Érdekességek - Tartozékok > Telefonszámokat lop a Facebook

t: 11414

Telefonszámokat lop a Facebook

A Norton kiadta Mobile Security nevű, androidos biztonsági szoftverének újabb verzióját. Az alkalmazás automatikusan kártevőnek jelölte meg a telefonokra telepített Facebookot, mivel az személyes adatokat szivárogtat.

A biztonsági szakértők felfedezték, hogy az alkalmazás első indításakor, még a bejelentkezés előtt elküldi a mobilhoz tartozó telefonszámot a cég szervereire. Ebbe a felhasználónak semmilyen beleszólása nincs, nem kell megadnia kézzel a számot, nem kell bejelentkeznie, sőt még Facebook-fiók nélkül is megtörténik megtörténik mindez.

A Norton megkereste a közösségi oldalt, akik azt ígérték, hogy az alkalmazás következő verziójában javítják a problémát. Állításuk szerint a megszerezett telefonszámokat nem használták semmire, és törölték szervereikről.

Mostanában egész gyakori, hogy állítólag véletlenül olyan kódok kerülnek a szoftverekbe, amelyek kifejezetten személyes adatokat gyűjtenek be: a Google például a nyílt wifi-hálózatokról szívott le rengeteg tartalmat 2009-től kezdve. Az ügyet még mindig nem zárták le.

index

2013.06.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok