Hozzávalók:
A halalapléhez:
0,5 kg tengeti halcsont, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom, 3 db babérlevél, 5 g sáfrányos szeklice, só, egész bors
1 kg vegyes tengergyümölcsei mix, 1 csomag petrezselyem, 3 db paradicsom, 1 db póréhagyma, 2 db citrom
Elkészítése:
A halalapléhez hideg vízben feltesszük főni a hozzávalókat, és a forrástól számított 5- 10 percig főzzük, majd leszűrjük.
A tengergyümölcseit a kockázott paradicsommal és a szeletelt póréval együtt egy lábosba rakjuk. Leforrázzuk a halalaplével, majd 2- 3 perc forrás után megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Ha kell, még sózzuk, és ha szeretjük, csavarjunk még bele kevés citromlevet. Jó étvágyat kívánok!
hirado