Hozzávalók:
75 dkg halfilé
2 dl zöldségleves
2 dl tejszín
1 csokor újhagyma
80 dkg főtt burgonya
2 db citrom
metélőhagyma
olaj
liszt
curry
só, bors
A lisztet összekeverjük curryvel, sóval és borssal, majd megforgatjuk benne a halszeleteket. Egy serpenyőben olajon megsütjük a halfiléket, közben snidlinggel és citromlével ízesítjük.
Egy másik serpenyőben olajon megpirítjuk a burgonyát, megszórjuk a currys liszttel, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, meglocsoljuk citromlével és összepirítjuk.
A citromokat vékonyan meghámozzuk, a héjat julienre vágjuk, megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük húslével és tejszínnel, majd felforralás után belefacsarjuk a citrom levét is. Az elkészült halat a currys burgonyával és a citrommártással tálaljuk.
rtlklub.hu