Idehaza évente megnégyszereződik az egészséges, úgynevezett bio termékek forgalma Magyarországon. Egy alapítvány felmérése szerint a piacot az sem érdekli, hogy a natúr termékek húsz százalékkal drágábbak a hagyományosnál.
Vésén természetes leveket készítenek. A lényeg, hogy a gyümölcsben lévő vitaminok, nyomelemek megmaradjanak.
Natúr termékek, amelyek nem tartalmaznak semmiféle hozzáadott cukrot, vizet tartósítószert.
A kereskedők is megerősítik, hogy változnak a fogyasztói szokások. Élelmiszerboltokban, egészségcentrumokban, bioboltokban vásárolhatunk természetes termékeket.
Az éttermekben egyre több a bio étel, melyek átlagosan húsz százalékkel drágábbak, mint a hagyományosak mégis egyre többen kérik és fogysztják, mert egészségesebb a régi megszokott alapanyagokból készült ételeknél. A szakember is alátámasztja a megállapítást: bioételek fogyasztásával megelőzhetjük a betegségeket.
hirado