Fűszeres tonhal szezámos sajttölcsérben
Hozzávalók:
1 szelet vörös tonhal
1 db póréhagyma
1 db lime
20 dkg trappista
2 evőkanál szezámmag
friss koriander
friss petrezselyem
póréhagyma
olívaolaj
só
bors
1 db bagett
A tonhalat felcsíkozzuk, majd az apróra vágott korianderrel, petrezselyemmel, póréval megszórva egy tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és lime levével, majd sóval, borssal ízesítve hűtőben pácoljuk egy órán át. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd megpirítjuk rajta a halat, ekkor sózzuk és szezámmaggal megszórjuk.
A sajtot vékonyan felszeleteljük, hőálló tálra tesszük, megszórjuk a szezámaggal, majd mikrohullámú sütőben 1-2 perc alatt felolvasztjuk. A mikróból kivéve tölcsért formálunk belőle, ebbe tálaljuk a kihűtött tonhalkrémet. Mellé pirítóst kínálunk, amelyet a hal alól visszamaradt zsiradékkal meglocsolunk.
Jó étvágyat!
rtlklub