Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
50 dkg burgonya,
15 dkg vaj,
2 db alma,
2 db szilva,
2 db narancs,
2 db zöldalma,
2 db banán,
fél fürt szőlő,
2 evőkanál cukor,
2 dl bor
Elkészítése:
Nyári emlékeket eleveníthetünk fel ezzel az étellel. Ráadásul itt teljesen igaz, hogy több ideig tart előkészülni a gyümölcsös pulykához, mint elkészíteni magát az ételt.
A pulykamellet szeletelem, kiklopfolom sózom megsütöm. A száraz pulykamellhez pedig jól jönnek majd a gyümölcsök!
Egy serpenyőben cukrot karamellizálok, beleteszem a gyümölcsöket. Felöntöm a borral, párolom, majd vajjal sűrítem.
Köretnek vajas törtburgonyát adok hozzá. Vajat főtt burgonyával összetörök, összekeverem. A vaj azért jó itt, mert lágyabbá, könnyebbé teszi a krumplit. Valamint: így lesz lágy, egyszerű, könnyed az egész étel. A tört burgonyából talapzatot készítek, ráhelyezem a húst, a gyümölcsöket ízlésesen köré- és ráteszem, a levével kicsit meglocsolom.
Jó étvágyat kívánok!
hirado