A hetet kímélő halételekkel indítjuk, majd egy kicsit emberesebb étkekkel folytatjuk. Ma laza, ám nagyon finom lesz az ebéd.
Hozzávalók:
2 szelet tengeri hal
1 citrom leve
só
bors
olívaolaj
Omletthez:
20 dkg főtt burgonya
1 fej hagyma
4 db tojás
1 dl tejszín
só
bors
Mártáshoz:
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
15 dkg darált dió
1 dl tejszín
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A halat sóval, borssal és citromlével ízesítjük, nagyobb kockákra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.
Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, majd rátesszük a főtt burgonyaszeleteket. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat, a tejszínt, a finomra vágott vöröshagymával, majd sózzuk, borsozzuk, a burgonyára öntjük és sütőben készre sütjük.
Olívaolajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a mustárt, majd a darált diót. Felöntjük tejszínnel, felforraljuk. Az így kapott mártást a hallal tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub