HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > ÉLETMÓD > Receptek > Sült hal diómártással

t: 982

Sült hal diómártással

A hetet kímélő halételekkel indítjuk, majd egy kicsit emberesebb étkekkel folytatjuk. Ma laza, ám nagyon finom lesz az ebéd.


Hozzávalók:

2 szelet tengeri hal
1 citrom leve

bors
olívaolaj

Omletthez:

20 dkg főtt burgonya
1 fej hagyma
4 db tojás
1 dl tejszín

bors

Mártáshoz:

1 fej vöröshagyma
1 evőkanál mustár
15 dkg darált dió
1 dl tejszín

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A halat sóval, borssal és citromlével ízesítjük, nagyobb kockákra vágjuk és forró olajon megpirítjuk.

Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, majd rátesszük a főtt burgonyaszeleteket. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat, a tejszínt, a finomra vágott vöröshagymával, majd sózzuk, borsozzuk, a burgonyára öntjük és sütőben készre sütjük.


Olívaolajon lepirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a mustárt, majd a darált diót. Felöntjük tejszínnel, felforraljuk. Az így kapott mártást a hallal tálaljuk.

Jó étvágyat!

rtlklub

2007.01.29

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok