Hozzávalók:
1 db csirke
30 dkg rizottó rizs
3 dl zöldségleves
30 dkg vegyes gomba
1 db póréhagyma
15 dkg parmezán
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
olívaolaj
só
bors
A csirkét feldaraboljuk, majd forró serpenyőben zsiradék nélkül elősütjük. Egy tűzálló tálba helyezzük, mellétesszük a cikkekre vágott gombát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal megszórjuk, majd meglocsoljuk olajjal és 180 fokos sütőben készre sütjük.
A rizottóhoz felkarikázzuk a pórét, amit egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítunk, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a rizst, felöntjük húslével és fedő alatt megpároljuk. Mielőtt elkészülne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és a fokhagymát, végül rozmaringgal ízesítjük. Tálaláskor friss parmezánt forgácsolunk rá.
Jó étvágyat!
rtlklub