Hozzávalók:
50 dkg vaddisznó lapocka
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál lekvár
borókabogyó
2 evőkanál paradicsompüré
2 dl vörösbor
4 gerezd fokhagyma
só
bors
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
friss kakukkfű
A húst feldaraboljuk. Egy edényben zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük a kockára vágott hagymát és a húst, majd amikor egy kicsit megpirult, hozzáadjuk a mustárt, a lekvárt, a borókabogyót, a kockára vágott paprikát, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a fűszerpaprikát, a kakukkfüvet, felöntjük a vörösborral, végül sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Tálalás előtt beletesszük a kockára vágott paradicsomot.
Burgonyafánk:
25 dkg főtt burgonya
25 dkg liszt
2 tojás
ízlés szerint só
2 dl langyos tej
1 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
5 dkg vaj
étolaj a kisütéshez
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk megkelni a kovászt. A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt és a vajat. Az egészet összedolgozzuk, egy óráig kelesztjük. Kanállal forró olajba szaggatjuk, mindkét oldalát megsütjük, majd a vaddisznópörkölttel tálaljuk.
Jó étvágyat!
rtlklub