4 szelet lazac
liszt
3 evőkanál vaj
1 db citrom
1 kg burgonya
6 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 dl fehérbor
3 szál petrezselyem
rozmaring
olívaolaj
só
bors
A halat lebőrözzük, szeletekre vágjuk, sóval, borssal és citromlével ízesítjük, megforgatjuk lisztben, majd forró serpenyőben olívaolajon pirosra sütjük, melléteszünk pár gerezd fokhagymát és pár szál petrezselymet, végül felöntjük fehérborral és megpároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, vajjal vastagon kikent tűzálló tálba tesszük, rászórjuk a szeletekre vágott fokhagymát, megsózzuk, megszórjuk a sajtokkal és a finomra vágott rozmaringgal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.