Fagyit azonban több módon, házilag is készíthetsz, csak egy kis kreativitás, némi friss gyümölcs, tej, jég és egy turmixgép kell hozzá.
A legegyszerűbb megoldás, ha a fólián át pálcikát szúrsz egy joghurtba, és beteszed a mélyhűtőbe. Miután megfagyott, folyass forró vizet a dobozra, így könnyebben kiemelheted.
Ha a készen kapható fagyiporokból szerelkezel fel nyárra, szintén hamar kész a finomság. Csak ki kell keverned a masszát, és megvárnod, amíg megfagy.
Otthon igazi gyümölcsfagylaltot is készíthetsz. Ennek a fagyinak több előnye is van: finom, egészséges, jó buli a barátokkal készíteni, és el tudod kápráztatni a kedvest, hogy te még fagyit is tudsz főzni. Ja, és még egy előnye van: nem is kell főzni.
Vágj kockára tetszőleges mennyiségű gyümölcsöt. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, görög- vagy sárgadinnye, őszibarack vagy banán. A málnát és a ribizlit darabolni sem kell, csak mosni.
A felkockázott és/vagy megmosott gyümölcsöt néhány órára tedd a mélyhűtőbe. Ezután, a hűtőből kivéve turmixgéppel vagy kézi mixerrel jól törd össze. Ha vizes fagyit szeretnél, már készen is van. Ha jobban kedveled a tejes fagyit, a turmixgépbe önts egy kis (a gyümölcs mennyiségtől függően 1-2 dl) tejszínt.
Jó étvágyat hozzá!
(nana.hu)