HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Sütemények, édességek > Hűsítő jeges italok

t: 2521

Hűsítő jeges italok

Campari-narancs szörbet

Hozzávalók: 60 gr cukor, 60 ml víz, 500 ml narancslé, 40 ml Campari
A díszítéshez: 2 narancs

A vizet lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk, majd 1 percig főzzük. A lehűtött cukorszirupba beleöntjük a narancslevet és a Camparit. Műanyag dobozba önjük, és a befedett dobozt kb. 5 órára fagyasztószekrénybe helyezzük. A szörbetet félóránként erőteljesen átkeverjük vagy rúdmixerrel pürésítjük. A díszítéshez a megmosott narancsot vékonyan meghámozzuk. A spirálokat vékony csíkokra vágjuk. A narancs húsát a hártyákból kiemeljük. A Campari-narancs szörbetet üvegkelyhekbe szétosztjuk és narancsgerezdekkel díszítjük. A pohár szélére illesztjük a héjspirálokat.

Grépfrút-szörbet

Hozzávalók: 4 rózsaszín grépfrút, 100 g átszitált porcukor, 50 ml gránátalmaszirup
Díszítéshez: citromfű

A grépfrútot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük. Félbevágjuk, levét kifacsarjuk, és 400 ml-t kimérünk. A lébe habverővel belekeverjük az átszitált porcukrot és gránátalmaszirupot. Műanyag dobozba öntjük. A dobozt befedjük és 4-5 órára fagyasztószekrénybe helyezzük. A szörbetet átkeverjük. Kikaparjuk a gyümölcshúst, majd a szörbetet a grépfrúthéjba kanalazzuk. Citromfűvel díszítve tálaljuk.

Gyümölcsök az Antarktiszról

Hozzávalók: 1,5 kg eper, 600 ml tejszín, 100 g cukor, 50 ml eperszirup, 150 g tortabevonó

Az eperből 20 szemet a díszítéshez félreteszünk, a többit megtisztítjuk és pürésítjük. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk az eperpürét és az eperszirupot. Műanyag fóliával kibélelünk egy lapos, kb 25 x 11 cm-es dobozt, és belesimítjuk a krémet. A dobozt befedjük és legalább 5 órára a fagyasztószekrénybe helyezzük. A félretett epret megmossuk, szárazra töröljük. A tortabevonót gőz fölött vagy lábosban, kis lángon megolvasztjuk. Langyosra hűtjük, majd az epret félig belemártjuk, és rácsra téve hagyjuk megszilárdulni. A parfét a fólia segítségével kiemeljük a dobozból, a fóliát eltávolítjuk, és a parfét egy hosszúkás tálra borítjuk. Felszeleteljük és a csokoládés eperrel díszítve tálaljuk.

Mentás jégkása

Hozzávalók: 2-3 friss borsmentaág, 500 ml víz, 90 g cukor, 1 evőkanál akácméz, 60 g mentakrémmel töltött csokoládélapocska

A borsmentaágat megmossuk, lecsöpögtetjük. A vizet lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd felforraljuk. Kis lángon 1-2 percig főzzük, a borsmentaágakat 2 percre a forró cukorszirupba tesszük, majd kivesszük. A szirupba belekeverjük a mézet, majd kihűtjük. A kihűlt mézes-mentás cukorszirupot műanyag dobozba öntjük. A dobozt befedjük és 4-5 órára fagyasztószekrénybe helyezzük. A kását félóránként habverővel átkeverjük. A mentakrémmel töltött csokoládélapocskákat fél óráig szintén lefagyasztjuk, majd apró darabokra vágjuk és a jégkásába keverjük. A díszítéshez a borsmentaág leveleit letépkedjük, a mentás jégkását poharakba töltjük, és a levelekkel megszórjuk.

Jeges mangóital és szörbet

Hozzávalók: 1 érett mangó, 70 g porcukor, 1 zöldcitrom leve, 500 g 3,5 % zsírtartalmú joghurt
Díszítéshez: 1 érett mangó, citromfű

A mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst a magról levágjuk, majd felkockázzuk. A mangószeleteket a porcukorral és a zöldcitromlével pürésítjük. Belekeverjük a joghurtot. A krémet dobozba simítjuk, befedjük és négy-öt órára a fagyasztószekrénybe helyezzük. Minden fél órában kivesszük és habverővel átkeverjük. Kétórányi fagyasztás után jeges italként, négyórányi fagyasztás után szörbetként kínáljuk. Öt óra után fagylatoskanállal adagolhatjuk. A díszítéshez a mangót meghámozzuk, és a gyümölcshúst a magról levágjuk. A szörbetet és a fagylaltot mangószeletekkel és citromfűvel díszítjük.

(holgyvilag.hu)

2006.06.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok