> Málna sajtkrémmel pohárban tálalva, és joghurtos erdei gyümölcskosárkák
Málna sajtkrémmel pohárban tálalva
Hozzávalók:
50 dkg cremor krémsajt,
1 db citrom,
50 dkg málna,
10 dkg porcukor,
5 dkg mogyoró krokant,
borsmenta
Elkészítése:
A málna felét pürésítjük a krémsajttal, a citrom levével, valamint porcukorral. Pohárba töltjük, tetejét bőven meghintjük a málna másik felével, porcukrozzuk, és mogyoró krokanttal tálaljuk. Igazán gyors desszert, ami mellé még elkészíthetünk egy másikat is!
Joghurtos erdei gyümölcskosárkák
Hozzávalók:
12 db gyümölcskosárka omlós tésztából,
5 dkg porcukor,
10 dkg ribizli,
10 dkg áfonya,
2 dl tejszín,
1 dl joghurt,
5 dkg szeder,
tejszínhab,
5 dkg eper
Elkészítése:
A joghurtot összekeverjük a keményre vert tejszínhabbal, majd hozzáadjuk a gyümölcsök felét. Porcukrozzuk, betöltjük a tésztakosarakba, és megszórjuk a maradék gyümölcsökkel. Könnyed hangulatú, és igazán könnyedén elkészíthető két desszert, ráadásul mindkettő igazi csábítás!
Jó étvágyat kívánunk!
(hirado.hu)