Egyszerű, sütés nélkül
Philadelphia torta
Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg babapiskóta, 12 dkg vaj, 20 dkg Philadelphia krémsajt vagy natúr krémtúró, 12 dkg cukor, 5 dl tejszín, 1 zacskó citromízű zselépor, 1 zacskó vaníliás cukor, reszelt citromhéj
15 dkg babapiskótát zacskóba teszünk és sodrófával összemorzsolunk. A vajat felolvasztjuk, a piskótába keverjük és egy sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk. - A zseléport az előírás szerint vízzel elkeverjük, állni hagyjuk, majd megmelegítjük, hogy felolvadjon. Amikor langyosra hűlt, a krémsajtot vagy krémtúrót a cukorral és vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal kikeverjük, majd belevegyítjük a zselés folyadékot. - Amint a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. A piskóta alapra simítjuk és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Töltött
Tejszínes túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 5 dl tejszín, 2 mandarin, 15 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl mandarin(narancs)lé, 8 lap fehér zselatin, pár csepp citromlé, reszelt citromhéj
A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet. - A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. - Közben az áttört (vagy botmixerrel simára kevert) tehéntúrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a mandarin- vagy narancslével, a citrom levével és reszelt héjával. A beáztatott zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a túrókrémbe. Amikor a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. - A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krémet az alsó lapra simítjuk. A felső lapot 12 szeletre vágjuk, belenyomjuk a krémbe, majd 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A tetejét mandaringerezddel díszítjük.
Sült
Klasszikus túrótorta
Hozzávalók 16 szelethez: 15 dkg liszt, 1 tojás, 7 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 4 tojás, 2 dl tejszín, 15 dkg cukor, 1 teáskanál citromlé, 5 dkg étkezési búzakeményítő
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a vajat a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral együtt. Robotgéppel, alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 28 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 cm magas pereme is legyen. Villával megszurkáljuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10 percig sütjük. - Közben a töltelékhez robotgéppel, alacsony fokozaton összekeverjük a túrót a tojások sárgájával, a citromlével, a búzakeményítővel és a cukorral. Robotgéppel, külön-külön kemény habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. Mindkettőt belekeverjük a túrókrémbe. - A masszát az elősütött tésztára simítjuk és visszatoljuk a sütőbe. 180 fokon 60-70 percig sütjük. Kikapcsolt sütőben, nyitott ajtó mellett 20 percig állni hagyjuk, mielőtt kivennénk a formából.
(forrás: www.gyongy.hu)