Hozzávalók:
70 dkg csirkemell,
10 dkg fetasajt (krémfehérsajt),
0,5 kg rizs,
1 dkg olívabogyó,
1 dl olaj,
1 db cukkini,
4 db paradicsom,
5 dkg vaj,
2 db tojás,
5 dkg zabpehely,
néhány zsályalevél,
1 csokor petrezselyem,
só,
bors
Elkészítése:
A padlizsánt apró kockákra vágjuk, majd lesózzuk és állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a sajtos tölteléket a húshoz: a sajtot borsozzuk, és az apró kockára vágott olívabogyóval, valamint a mentalevéllel összekeverjük. Beletöltjük a húsba, majd a húst a felvert tojásba és a zabpehely búzapehely keverékébe forgatjuk és kisütjük.
Elkészítjük a rizsköretet: a padlizsánt lepirítjuk, hozzáadjuk a maradék olívabogyót és a paradicsomkockát, majd a rizst magát. Sózzuk, borsozzuk, végül a maradék mentalevelet hozzáadjuk, és összepirítjuk az egészet.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado