Hozzávalók:
60 dkg pulykamell csíkokra vágva,
5 dkg póréhagyma,
5 dkg vöröshagyma,
só,
bors,
chili,
szójaszósz,
4 evőkanál méz,
1 dl étolaj,
10 dkg mogyoró durvára vágva
Elkészítése:
Először marinírozzuk, pácoljuk a húst, majd egy tálba beletesszük. Sózzuk, borsozzuk, szójaszószt, chili paprikát, kukoricakeményítőt teszünk rá, és így állni hagyjuk.
Bő olajban elősütjük! A sütés után a pulykacsíkokat papírra kiszedjük, és lecsöpögtetjük.
Ezután serpenyőben a vaj felén póréhagymát pirítunk, hozzátesszük az előfőzött rizst, átforgatjuk vele, már kész is a köret.
A vaj másik feléhez mézet teszünk és durvára vágott mogyorót, ebben fogjuk véglegesre megsütni a csíkokra vágott, elősütött pulykát.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado