Hozzávalók:
50 dkg nyúlgerinc,
30 dkg csicseriborsó,
1 db póréhagyma,
20 dkg rókagomba,
10 dkg vaj,
2 db alma,
1 db citrom,
1 dl tejszín,
só,
bors,
római kömény,
borsmenta
Elkészítése:
A csicseriborsót előző nap áztassuk be majd az ételelkészítésénél ezt tegyük fel először főni. Fontos!
A húst sózzuk, borsozzuk, majd vágjuk fel 2 cm-es darabokra, fűzzük fel a nyársra úgy, hogy a sorrend a következő legyen: egy hús-egy almacikk-egy rókagomba, és így tovább, amíg el nem fogy a nyersanyagunk.
Közben a megfőtt csicseriborsót szűrjük le, és tegyük hozzá a megpirított póréhagymához. Ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel, majd egy kevés vajjal és a tejszínnel dúsítsuk.
A nyársakat süssük pirosra, ropogósra, és szórjuk meg az apróra összevágott mentával. Csepegtessünk rá egy pár csepp citromlevet.
A csicseriborsós ragut tálaljuk a tányérunkra, erre kerül rá a nyárs, adjunk mellé friss ropogós kenyeret, és így tálaljuk.
hirado