HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Nyúlnyárs csicseriborsóval

t: 1456

Nyúlnyárs csicseriborsóval

Hozzávalók:


50 dkg nyúlgerinc,

30 dkg csicseriborsó,

1 db póréhagyma,

20 dkg rókagomba,

10 dkg vaj,

2 db alma,

1 db citrom,

1 dl tejszín,

só,

bors,

római kömény,

borsmenta

Elkészítése:

A csicseriborsót előző nap áztassuk be majd az ételelkészítésénél ezt tegyük fel először főni. Fontos!
A húst sózzuk, borsozzuk, majd vágjuk fel 2 cm-es darabokra, fűzzük fel a nyársra úgy, hogy a sorrend a következő legyen: egy hús-egy almacikk-egy rókagomba, és így tovább, amíg el nem fogy a nyersanyagunk.
Közben a megfőtt csicseriborsót szűrjük le, és tegyük hozzá a megpirított póréhagymához. Ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel, majd egy kevés vajjal és a tejszínnel dúsítsuk.
A nyársakat süssük pirosra, ropogósra, és szórjuk meg az apróra összevágott mentával. Csepegtessünk rá egy pár csepp citromlevet.
A csicseriborsós ragut tálaljuk a tányérunkra, erre kerül rá a nyárs, adjunk mellé friss ropogós kenyeret, és így tálaljuk.

hirado

2006.02.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok