HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Almás-túrós torta

t: 1403

Almás-túrós torta

Hozzávalók:
A tésztához:
7 dkg zsírszegény túró
2 ek. Olaj
2 ek tej
4 dkg cukor
1 tojás
20 dkg liszt
2 tk sütőpor
Liszt és vaj a formához
Hozzávalók a töltelékhez:
15 dkg cukor
5 tojás
15 dkg cukor
Fél citrom reszelt héja és leve
5 dl tejföl
50 dkg zsírszegény túró
2 csomag mandula vagy karamell ízű pudingpor
4 csepp mandulaaroma
65 dkg savanykás alma
3 dkg vaj
A tetejére:
2 ek mandulaforgács
3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:
A tésztához: a túrót az olajjal, a tejjel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sütőport és alaposan összegyúrjuk.
A töltelékhez: a tojást a cukorral, a citromlével és héjával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a pudingport és az aromát.
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és gerezdekre vágjuk. Az almagerezdeket felforrósított vajban megpároljuk. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a forma alját. A túrós krémet rásimítjuk, az almagerezdeket szétszórjuk rajta. A sütő középső rácsán kb. 1 óra hosszát sütjük.
A mandulaforgácsot megpirítjuk zsiradék felhasználása nélkül. Amikor megsült a torta, a lekvárt felforrósítjuk. És megkenjük vele a torta tetejét. A mandulaforgácsot rászórjuk, és hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

nice

2006.02.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok