Hozzávalók:
50 dkg fogas,
20 dkg liszt,
3 db tojás,
4 dl sör,
1 kiskanál sütőpor,
3 dl olaj,
2 db zeller,
3 db alma,
10 dkg dió,
majonéz,
tejszínhab,
1 db citrom,
1 evőkanál mustár,
só,
bors,
petrezselyem
Hozzávalók:
50 dkg fogas,
20 dkg liszt,
3 db tojás,
4 dl sör,
1 kiskanál sütőpor,
3 dl olaj,
2 db zeller,
3 db alma,
10 dkg dió,
majonéz,
tejszínhab,
1 db citrom,
1 evőkanál mustár,
só,
bors,
petrezselyem
Elkészítése:
A halat sózzuk, borsozzuk, utána elkészítjük a salátát. A zellert vékony csíkokra szeleteljük megfőzzük, lehűtjük, az almát is felcsíkozzuk, a diót felaprítjuk, majd ezeket az alapanyagokat a majonézzel és a tejszínhabbal összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és adunk még hozzá mustárt, citromlevet.
Elkészítjük az Orly-masszát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját sörrel, liszttel, sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Az előzőleg lisztbe mártott halakat beletesszük ebbe a masszába, és olajban kisütjük.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado