HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Ízvilág > Fogas Orly-módon Waldorf-salátával

t: 2081

Fogas Orly-módon Waldorf-salátával

Hozzávalók:


50 dkg fogas,

20 dkg liszt,

3 db tojás,

4 dl sör,

1 kiskanál sütőpor,

3 dl olaj,

2 db zeller,

3 db alma,

10 dkg dió,

majonéz,

tejszínhab,

1 db citrom,

1 evőkanál mustár,

só,

bors,

petrezselyem


Hozzávalók:


50 dkg fogas,

20 dkg liszt,

3 db tojás,

4 dl sör,

1 kiskanál sütőpor,

3 dl olaj,

2 db zeller,

3 db alma,

10 dkg dió,

majonéz,

tejszínhab,

1 db citrom,

1 evőkanál mustár,

só,

bors,

petrezselyem


Elkészítése:

A halat sózzuk, borsozzuk, utána elkészítjük a salátát. A zellert vékony csíkokra szeleteljük megfőzzük, lehűtjük, az almát is felcsíkozzuk, a diót felaprítjuk, majd ezeket az alapanyagokat a majonézzel és a tejszínhabbal összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és adunk még hozzá mustárt, citromlevet.
Elkészítjük az Orly-masszát: a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját sörrel, liszttel, sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét, és óvatosan összedolgozzuk. Az előzőleg lisztbe mártott halakat beletesszük ebbe a masszába, és olajban kisütjük.

Jó étvágyat kívánunk!

hirado

2006.02.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok