A legnagyobb budapesti ötcsillagos szállodában a közelmúltban megnyílt elegáns cukrászda berendezése sajátos keveredése a modern belsőépítészetnek és a Mucha-féle, szecessziós, századfordulós Osztrák-Magyar Monarchia-béli stílusnak.
A modern, minimal stílust csillárokkal, virágokkal, reprodukciókkal, festményekkel, csipketerítőkkel váltották fel, így tették a nagy helyiséget kényelmessé, hangulatossá.
A cukrászda fogalma egyébként is hungaricum, pontosabban: az Osztrák-Magyar Monarchia specialitása.
Egy igazi, békebeli magyar cukrászda kínálatát teremtették meg, számítva a szálloda vendégeire, a körúton sétálókra, az üzletemberekre, az idősebb hölgyekre, akik szeretik elegáns környezetben elfogyasztani a kávéjukat és kedvenc süteményüket.
Az édességek közül a legtöbb a marcipánból készült különlegesség, de nem hiányoznak a jellegzetes magyar cukrászsütemények sem. Mindegyik üzletnek hasonló a választéka, de a magyar főcukrász, Kerekes Miklós arra is ügyel, hogy a cukrászdának legyen "saját" süteménye is.
hirado