> A tenger finom gyümölcsei és csokoládé - Szerelmi étvágyfokozó Valentin-napi ínyencségek
A budapesti ötcsillagos szállodák különleges menükkel készülnek a Valentin-napra, amelyeknek izgalmas fantázianeveket adtak a séfek.
A "Szerelem első látásra" nevű fogás ezúttal kacsahús saláta mangó salsával.
A "Nő és a férfi" rafinált főételt takar: bélszín édesburgonya lepényen, spenót és homár, eszenciával és metélőhagymás mustármártással.
A "Két ember kell a tangóhoz" desszert érdekessége, hogy a pár mindkét tagja mást fogyaszt. A hölgy fehér csokoládé és kókusz alapon trópusi sült banánt kap ananász szósszal és cukorszivárvánnyal, a férfi pedig gratinírozott mandula gömböt gesztenyével és Calvados mártással.
Szerelmi étvágyfokozónak Valentin napon többféle menüt is kínálnak, amelyek szinte mindegyike tartalmaz foszforban dús, erőt adó halféléket, a tenger finom gyümölcseit, a desszertek között pedig csokoládés édességeket.
A Bailey csokoládéhabot erdei szamóca kompót ellenpontozza. Még rafináltabb desszertkoktélt terveztek azoknak, akik a Valentin-nap estéjét az ázsiai konyha jegyében szeretnék eltölteni. A mini gyömbéres sült karamell pudingot ananász tempura és csillaggyümölcs szorbet teszi még érdekesebbé.
A szerelmesek számára kihagyhatatlan hangulatfokozó a gyertyafényes pezsgős vacsora és az ajándék marcipán szívecske.
hirado