Hozzávalók:
40 dkg rák,
1 szál újhagyma,
1 db zeller,
2 db narancs,
2 db cukkini,
6-8 dkg főtt rizs,
2-3 dkg vadrizs,
2 db főtt tojás,
1 db tojás,
1 dl fehérbor,
1 dl tejszín
Elkészítése:
A zellert előfőzzük a póréhagymát, apró kockára vágjuk és lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rákokat és a zellert. Ízesítjük, és hozzáadjuk a fehérbort. Tejszínnel dúsítjuk, utána jól kiforraljuk.
A cukkinit hosszában kettévágjuk, a belsejét kivájjuk. A töltelékhez a két fajta rizst, a főtt és a nyers tojást összekeverjük és hozzáadjuk a sót, borsot. A zeller főzőlevében megpároljuk, a rákraguhoz hozzáadjuk a narancsfiléket, végül citrommal díszítve tálaljuk ételünket.
Jó étvágyat kívánunk!
hirado