HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > FÉRFI > Italozó > Almával bolondítják a forralt bort

t: 2621

Almával bolondítják a forralt bort

A Keleti pályaudvar aluljárójában igazán hideg van egy helyben ácsingózni. Zsanett és Mari mindketten ott árusok. Dél körül már Attila büféjénél állnak sorba, hogy egy-két korty forralt bor felmelegítse a testüket.

- Jól ráreccsentett az idő! Ilyen hidegre már rég nem volt példa. Ez a bor minden nap megmenti az életünket - mondja Mari, és mielőtt beleiszik a poharába, felmelegíti vele a kezét.

- Az illata is isteni! - állapítja meg Zsanett. Csak azután kortyol bele, miután megszagolta.
Mögöttük Attila a pult mögül figyeli őket, sikert aratott-e az itala. A csapos szívesen megosztja velünk a védőital receptjét.

- Félédes fehér muskotály, cukor, szegfűszeg, fahéj, pici citromlé, ugyanennyi vörösbor. Utóbbi csakis a színe végett - mondja, és közben boszorkányosan megkavargatja a csodás illatú italt. Nála februárig lehet kapni a forralt bort, decije 65 forint.
A Normafánál a Kőbüfé nyújt menedéket a kirándulóknak. Az itallapon első helyen áll a forralt bor.

- Hétköznap is sok elfogy, de a hétvégén nem győzzük főzni. Mi félédes fehérborból készítjük. Teszünk bele cukrot, fahéjat és szegfűszeget. Almával tesszük még zamatosabbá - árulja el Jakus Csilla, akinél februárig biztos lehet kapni a téli finomságot.

színesbulvár

2006.01.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok